İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Diyabet Derneği'nin düzenlediği baloya katıldı

Cumhurbaşkanı Akıncı, Diyabet Derneği'nin düzenlediği baloya katıldı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, her insanın belli bir yaştan sonra diyabet riski taşıdığına dikkat çekerek, tedbir alınabilmesi için bu konuda farkındalığı sağlamanın önemli olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 28/11/15 10:59
okuma süresi: 3 dak.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Diyabet Derneği'nin düzenlediği baloya katıldı
A- A A+

Cumhurbaşkanı Akıncı dün akşam Kıbrıs Türk Diyabet Derneği'nin Hidden Garden'de düzenlediği baloya eşi Meral Akıncı ile birlikte katıldı.

"HER AİLEDE DİYABET HASTASI VAR"

Etkinlikte konuşma yapan Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs'ta her ailede hemen hemen bir diyabet hastası bulunduğunu ve kendi annesinin de diyabet hastası olduğunu ifade ederek, belli bir yaştan sonra her insanın ya diyabet hastası ya da diyabet adayı olabileceğine işaret etti.

"FARKINDA OLUNMAZSA TEDBİR ALMAK MÜMKÜN OLMAZ"

Bu konuda farkındalığın büyük önem taşıdığı belirten Akıncı, farkında olunmaması halinde tedbir almanın da mümkün olamayabileceğine dikkat çekti.

"SİZ YÜRÜDÜKÇE DİYABET UZAKLAŞIR SLOGANI ÇOK YERİNDE"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, farkında olunması halinde diyabetin insana yeni beslenme şekli ile hareketli bir yaşamı getirdiğini de belirterek, bu kapsamda derneğin "Siz yürüdükçe diyabet uzaklaşır çok" sloganının çok yerinde olduğunu kaydetti.

Bu alanda ülkenin sayılı derneklerinden olan Diyabet Derneği'ni gönüllü olarak yürütmekte olduğu çalışmalar nedeniyle kutlayan Cumhurbaşkanı Akıncı, derneğin bu hastalık konusunda ülkede farkındalığı artırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve birey olarak bu konuda farkındalığın artması, toplumun daha iyi bir noktaya gelebilmesi için elinden gelen katkıyı yapmaya hazır olduğunu ifade eden Akıncı, farkındalığın gelişmesinin gelecek kuşakların daha sağlıklı yetişmesini sağlayacağını vurguladı.

OYMACI: "ÖNLENEBİLMESİ İÇİN DEVLETİN DİYABET POLİTİKASI OLUŞTURMASI ŞART"

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Başkanı Mustafa Oymacı ise, diyabetin önlenebilir bir hastalık olduğunu ifade ederek, bunun için devletin bir diyabet politikası oluşturması gerektiğini kaydetti.

"DİYABET ORANI YÜZDE 14-15"

Baloda yaptığı konuşmada derneğin yürüttüğü faaliyetlerden bahseden Oymacı, ülkede 2008 yılında yapılan taramada yüzde 11.7 diyabetli yüzde 18 de gizli diyabetli saptandığını anımsatarak, gelinen aşamada dünya genelinde artış gösteren diyabetin ülkede yüzde 14-15'lere ulaşmış olabileceğine işaret etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.