İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

TDP, Sosyalist Enternasyonal toplantısına katıldı

TDP, Sosyalist Enternasyonal toplantısına katıldı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Sosyalist Enternasyonal toplantısında temsil ediliyor. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile Dışilişkiler Komitesi üyesi Hulusi Kilim Angola'nın başkenti Luanda'da gerçekleştirilmekte olan Sosyalist Enternasyonal toplantısına katıldı.

Yayın Tarihi: 28/11/15 13:53
okuma süresi: 2 dak.
TDP, Sosyalist Enternasyonal toplantısına katıldı
A- A A+

TDP'den verilen bilgiye göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit toplantıda yaptığı konuşmada, Kıbrıs müzakere süreci ile bölge sorunlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Kıbrıs'ta iki lider arasında sürdürülmekte olan müzakerelerin önemine değinen Özyiğit, TDP olarak iki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüme her zaman destek olduklarını ve olacaklarını belirtti. Özyiğit, ayrıca, güven artırıcı önlemlerin de barış sürecinin başarıya ulaşmasında önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Konuşmasında ayrıca, Sosyalist Enternasyonal olarak dünyadaki terör, yoksulluk, ayrımcılık ve her türlü ayrımcılığa karşı hareket etmenin önemli olduğuna dikkat çeken Özyiğit, TDP için bu örgüte üyeliğin bu yüzden çok önemli olduğunu vurguladı.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit'in konuşmasının ardından söz alan Sosyalist Enternasyonal Başkanı Giorgos Papandreu, TDP'nin barış ve çözüm çabalarını selamladıklarını belirtti. Sosyalist Enternasyonal olarak sürece destek belirten Papandreu yakın bir gelecekte verilen çabaları karşılığının alınmasını diledi. Papandreu adada bulunacak çözümün bölgeye getireceği istikrarın önemine de dikkat çekti.

Papandreu ve Ayala ile görüşme

TDP heyeti Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılımın yanısıra, Sosyalist Enternasyonal Başkanı Giorgos Papandreu, Genel Sekreter Luis Ayala ve çeşitli ülke temsilcileri ile de görüşme gerçekleştirdi. Kıbrıs sorunu ve dünyadaki gelişmeler hakkında değerlendirmelerin yapıldığı görüşmelerde ayrıca TDP'nin politika ve çalışmaları hakkında da bilgiler verildi.

Luanda'da gerçekleştirilmekte olan Sosyalist Enternasyonal toplantısında uyuşmazlıkların çözümü, insanlığın trajediyle karşı karşıya kalması, dışlanma ve marjinalleşme konuları ele alınıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.