İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kalyoncu: "Çözüm geldiğinde oldukça çekici bir konumda bulunacağız"

Kalyoncu: "Çözüm geldiğinde oldukça çekici bir konumda bulunacağız"

Başbakan Ömer Kalyoncu, çözüm geldiği zaman gerek coğrafya nedeniyle ticari, turistik faaliyetlerde, gerekse doğal gaz, petrol yatakları ve doğal zenginliklerin işletilmesi anlamında ve bölgedeki tek Avrupa Birliği üyesi ülke olunmasından ötürü, ülkenin çok özel avantajları olacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 28/11/15 14:32
okuma süresi: 4 dak.
Kalyoncu: "Çözüm geldiğinde oldukça çekici bir konumda bulunacağız"
A- A A+

Kalyoncu, "Uluslararası yatırımcılar için oldukça çekici bir konumda bulunacağız" dedi.

2014'TE 448 TEŞVİK BELGESİ… 5 MİLYAR 862 MİLYONLUK YATIRIM… 31 BİN 856 İSTİHDAM

Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü'nün (DPÖ) yürüttüğü Yatırım Teşvik Yasası'nın yerli ve yabancı yatırımcılara önemli destek sağladığına işaret eden Kalyoncu, 2014 itibarıyla toplam 448 yatırıma teşvik belgesi verildiğini, bu yatırımlar hayata geçtiği zaman toplamda 5 milyar 862 milyon 570 bin 641 TL tutarında sabit sermaye yatırımına vergi muafiyeti sağlanmış olacağını ifade etti. Kalyoncu, bu yatırımların tamamlanmasıyla 31 bin 856 insan kaynağı istihdamı sağlanmış olacağını söyledi.

Başbakanlık himayelerinde, Uluslararası Diplomatlar Birliği, Avrupa İşadamları Kulübü ve Girne Amerikan Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Barışa Giden Yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi" Chateau Lambousa Otel'de yapılıyor.

Zirvenin açılış konuşmalarını, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Uluslararası Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik, Avrupa İş Kulübü Başkanı Zbignew Roch, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Maliye Bakanı Birikim Özgür, Ekonomi Sanayi Ticaret Bakanı Sunat Atun ve Başbakan Ömer Kalyoncu yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Akpınar verdiği röportajda şunları söyledi:

"Diplomatlar Birliği ile kurmuş olduğumuz ilişkiler ve üniversitemiz ile ilerlenen bu yolda gerçekleşen zirve ve katılımın tahmin ettiğimden çok daha üst düzeyde olduğunu söylemek isterim ve bundan da büyük bir mutluluk duyuyorum, yanımızda olan yanımızda duran birbirinden değerli katılımcı ve kurumlarına teşekkür ediyorum Girne Amerikan Üniversitesi ile de farklı iş birlikleri ile ilerleyeceğimiz bu yolda çok

Bu zirve kapsamında değerli iş adamları ve yatırımcılar ile de tanışmaktan ayrı zamanda bizim ev sahipliğimizde gerçekleşmesinden de oldukça mutluyum çok değerli katılımcılar var sadece Kıbrıs ,Türkiye değil Kazakistan, Polonya ,Almanya ,Katar, Mısır bunlardan bazıları .Akpınar konuşmasında Kıbrıs'ta atılmak istenen adımlar oldukça önemli bu sebeple zirve de konuşulanlar ve başbakanımız ve değerli bakanlarımızın bu konudaki aktarımları oldukça önemliydi dedi.Zirve sonucunda da yatırımcıların aktarımlarını paylaşmaya devam edeceğiz ülkemiz adına, üniversitemiz adına güzel bir yatırım sebebi gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum, tüm Kıbrıs Halkı'na hayırlısı olsun diyorum" dedi.

Konuşmacılar, Kıbrıs'taki yatırım alanları ve olası bir anlaşmadan sonra oluşacak imkanları değerlendirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.