İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

İnisiyatif Lokmacı Sınır Kapısından Rum Başkanlık Sarayı'na yürüdü

İnisiyatif Lokmacı Sınır Kapısından Rum Başkanlık Sarayı'na yürüdü

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi-Birleşik Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs'ta başlattığı barış yürüyüşünü Güney Kıbrıs'ta Rum Başkanlık Sarayı'nda tamamladı.

Yayın Tarihi: 28/11/15 14:45
okuma süresi: 2 dak.
İnisiyatif Lokmacı Sınır Kapısından Rum Başkanlık Sarayı'na yürüdü
A- A A+

Rum polisinin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında yapılan barış yürüyüşü, Rum Başkanlık Sarayı'nda sona erdi. Yürüyüşe katılan Kıbrıslı Türkler, otobüslerle polis eşliğinde KKTC'ye döndü.

İnisiyatif yetkilileri burada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sunduğu mektubun aynısını yurtdışında bulunan Rum Lider Nikos Anastasiadis'e iletilmek üzere Başkanlık yetkilisi Kypros Kiprianu'ya sundu.

Kiprianu ile İnisiyatif adına Şener Elcil ve Takis Hadjidimitriu başkanlığındaki heyet görüştü.

Hadjidimitriu ve Elcil, burada yaptıkları konuşmada, çözüm süreci ve liderlere destek belirterek, sivil toplum örgütleri olarak adada çözüme ulaşılana kadar süreci desteklemeyi ve domine etmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Hadjidimitriu ve Elcil, inisiyatifin ülkede barışa ve çözüme inanan ve yıllardır bu yönde çalışan örgütler tarafından oluştuğunu ifade ederek, ülkede birleşik Kıbrıs'ın kurulması için barış projesini desteleyeceklerini vurguladı, bu tür etkinlikleri barışa ulaşılana dek sürdüreceklerini söyledi.

Kiprianu da inisiyatifin çözüme verdiği desteğe teşekkür ederek, çözümün en kısa sürede başarıyla sonuçlanmasını temenni etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.