İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

BiP3.0 ile sesli ve görüntülü konuşma devri

BiP3.0 ile sesli ve görüntülü konuşma devri

Kuzey Kıbrıs Turkcell, BiP'in sesli ve görüntülü konuşma özelliklerini 31 Aralık 2015'e kadar tüm müşterilerine ücretsiz sunacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 28/11/15 16:31
okuma süresi: 4 dak.
BiP3.0 ile sesli ve görüntülü konuşma devri
A- A A+

Dünyadaki en popüler internet mesajlaşma uygulaması Whatsapp, Line ve benzerlerine alternatif olarak Turkcell Teknoloji'nin geliştirdiği "BiP" sesli ve görüntülü konuşma özelliği ile yenilendi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in mesajlaşma uygulaması olarak sunduğu BiP'in 3.0 ve üzeri versiyonlarında artık sesli ve görüntülü iletişim imkanı da var. Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterilerinin BiP'in sesli ve görüntülü konuşma özelliklerinden31 Aralık 2015'e kadar ücretsiz faydalanacağı açıklanırken,bu tarihe kadar fotoğraf, video ve yazılı mesaj gibi her türlü paylaşımların internet kotası harcanmadan, BiP üzerinden ücretsiz olarak yapılabildiği de hatırlatıldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, BiP3.0 ile birlikte başlayan sesli ve görüntülü konuşma özelliğinin nasıl kullanılacağı yönünde şu bilgileri paylaştı: "BiP sesli ve görüntülü konuşma özelliğini kullanmak için BiPuygulamasının 3.0 ve üzeri versiyonlarının yüklenmesi gerekiyor. Bu versiyonu kullanabilmek için Apple cihazların yazılım versiyonlarının 7.0 ve üzeri, Android cihazların ise yazılım versiyonlarının 4.0 ve üzeri olması gerekmektedir.

Konuşma yapmak istediğiniz kişiyi BiP üzerinden seçerek, üst sağ tarafta bulunan telefon işaretine dokunmanız iletişim için ilk adım olacak. Sonrasında çıkacak 2 seçenekten "BiP çağrısı yap'ı" seçerek çağrıyı başlatabilirsiniz. Eğer "GSM çağrısı yap" seçeneği seçilirse, bu çağrı ses çağrısı olarak başlar ve ses çağrısı olarak ücretlendirilir. BiPçağrısı bağlandıktan sonra çağrı ekranındaki kamera içeriğini seçerek başlattığınız çağrıyı görüntülü çağrı olarak değiştirebilirsiniz. BiP sesli ve görüntülü konuşma özelliğini kullanmak Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterileri için 31 Aralık 2015'e kadar ücretsiz olacak ve paketlerinden düşmeyecek. Bu tarih sonrasında yapılacak BiP çağrıları internet paketlerinden düşecektir. Diğer operatörler üzerinden BiP kullanan aboneler, bağlı bulundukları operatörün internet tarifesi üzerinden ücretlendirilecek."

'Mesajlaşmak çok daha eğlenceli'

'Mesajlaşmak çok daha eğlenceli' denilerek tanıtılan BiP uygulaması, herkese kendi "Caps"lerini yaratma şansı veriyor. Sürekli güncellenen komik "Caps" ve grafikler kullanıcıların bağlılığını artırıyor. BiP'te kendi "Caps"ini oluşturma dışında sürekli güncellenen bir hazır "Caps" ve çıkartma albümü de var.Özellikle genç kullanıcıların yoğun ilgi gösterdiği 'BiP', Kuzey Kıbrıs ve Türkiye'de mobil iletişim alanında en popüler uygulama olarak öne çıktı. Uygulamanın en dikkat çekici özelliği "kaybolan mesajlar" içermesi. Her kullanıcı mesajın ne kadar sürede kaybolmasını istediğini kendi belirleyebiliyor.

Akıllı telefonu olan herkes kullanabiliyor

Tüm operatörmüşterilerinin kullanabildiği BiP uygulamasını, iOS veya Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcıları ücretsiz olarak indirerek hemen kullanmaya başlayabiliyorlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.