İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Mehmet Avcı uyardı; "O yolda ölüm tuzağı var"

Mehmet Avcı uyardı; "O yolda ölüm tuzağı var"

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı Lefkoşa'dan Girne'ye girerken, Çiklos'u geçip sabit kamera yakınında, yolun sol banket kısmında birilerinin kazdığı ve açık bıraktığı adeta ölümcül tuzak gibi duran 30 metre uzunluğunda derin çukur bırakıldığını söyledi. Avcı'nın açıklaması şöyle:

Yayın Tarihi: 30/11/15 09:18
okuma süresi: 2 dak.
Mehmet Avcı uyardı; "O yolda ölüm tuzağı var"
A- A A+

"Ölümlü, yaralanmalı kazalarla, canları yakan yollarımızın güvenli olmadığı, affedici olmadığı, tehlikelerle dolu olduğu, yolda herhangi bir hatanın ölümle sonuçlanabildiği artık herkes tarafından kabul edilmektedir.

Yollarımıza gerekli bakımların yapılmadığı, işaretlemeler, çizgiler, tabelalar, reklam tabelaları, virajlar, kavşaklar, çemberler, banketler, aydınlatmalar, kaldırımlar, asfalt kalitesi durumları ile yol tehlikeleri artırılmaktadır.

Türkiye'den gelecek su için borular genellikle yollar kesilerek döşenmektedir. Oluşan ve öyle bırakılan yol seviye farkı, toprak zemin, araçlar için bir başka tehlike oluşturmaktadır.

Bu ülkenin yol güvenliğinde en büyük sorunlardan biri Yol Güvenliği ile ilgili sorumlu bulunmamasıdır.

Buna en son örnek de Lefkoşa'dan Girne'ye girerken, Çiklos'u geçip sabit kamera yakınında, yolun sol banket kısmında birilerinin kazdığı ve açık bıraktığı adeta ölümcül tuzak gibi duran 30 metre uzunluğunda derin çukur bırakılmıştır.

Burayı kazanlar, kazdıranlar hiçbir işaret, engel, aydınlatma, uyarı koymadan bırakıp gittiler. KKTC 'de Yol Güvenlik anlayışı bu mudur?

Bu yolda yeni ehliyet almış bir genç, gece karanlığında bankette durmak amacı ile aracını bankete çekerken, kazılan, açık bırakılan uyarı konmayan çukura düşerek ölüm olsa, buna genelde olduğu gibi "Dikkatsiz Sürüş" mü denilecek?

Böyle bir ölüm tuzağına hiçbir işaret, engel, aydınlatma, uyarı konmamıştır. Bunu yapmamak, "öldürme suçuna iştirak etmek" anlamına gelmesi gerekmiyor mu?

Bu tuzağı kapatmayan sorumlular için gerekli yasal girişimler başlatılmadığı sürece yollarımızda tehlikeler artarak devam edecek endişesindeyiz.

HANGİ YETKİLİ, NASIL İZAH EDECEK MERAK EDİYORUZ…

Bu örnekte olduğu gibi, tüm yollarımız gözden geçirilmelidir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.