İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Soyer: "Fotoğraf için AB, Anastasiades ya da Davutoğlu'na kızmıyorum"

Soyer: "Fotoğraf için AB, Anastasiades ya da Davutoğlu’na kızmıyorum"

Kıbrıs Postası'nın birinci sayfasında da yer alan Türkiye Avrupa birliği zirvesinde yer alan Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiades ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun birlikte çekilen samimi fotoğraflara ilk tepki KKTC Eski Başbakanı, CTP Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer'den geldi.

Yayın Tarihi: 30/11/15 09:55
okuma süresi: 3 dak.
Soyer: "Fotoğraf için AB, Anastasiades ya da Davutoğlu’na kızmıyorum"
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel
Soyer, Kıbrıs Postası'nın da ön sayfadan "Türkiye – AB zirvesi bahane, Ahmet Davutoğlu, Anastasiades muhabbeti şahane" başlığı ile verdiği haber üzerine, "AB- Türkiye zirvesinde Davutoğlu, Anastasiades yan yana "Aile" fotosunda, biz ailenin "Meşru olmayan gizli bireyi" Kıbrıs sorunu çözülmeli. Bu foto için AB'ye mi, Türkiye'ye mi, Anastasiades'e mi kızacaksınız? Yoksa yıllardır çözümsüzlük çözüm diye zamanı tüketenlere mi?" yorumunu Twitter hesabından paylaştı.

Kıbrıs postası'n ayrıca konuşan Soyer, Bu durumun ve böyle fotoğrafların kaçınılmaz olduğunu söyleyerek "Kıbrıs sorunu çözülmezse, bizimle ilgili her türlü karar alınacak ve biz de uzaktan bakan olacağız" diye konuştu.

Eğer bu sorun çözülmez ve Kıbrıs Türk tarafı siyasi eşit olmazsa Doğu Akdeniz bu bölgede siyasetin ve siyasi sınırlar dahil pek çok şeyin yeniden dizayn edildiği bu aşamada biz hiçbir şekilde kendimize dair ihtiyaçlar için etkin olamayacağız.

Hep birileri bir kısım çıkarlar için bizim adımıza da pazarlık yapan karar veren ve bizim yokluğumuzda bize de konum biçen halde olacak" diye tepki gösteren Soyer, çekilen ve medyaya yansıyan bu fotoğrafların bunun en önemli göstergesi olduğunu ifade etti.
Fotoğraflar için ne Avrupa Birliği'ne ne, Türkiye'ye ne de Anastasiades'e kızdığını ifade eden Ferdi Sabit Soyer, "Benim öfkem benim öfken yıllardır çözümsüzlük çözümdür diye zamana oynamayı marifet sayan bizdeki siyasal anlayışadır" diye konuştu.

Öfkesinin ayrıca şu anda devam eden görüşme sürecinde, siyasi eşitliği, egemenlikteki ortaklığı ve yönetimdeki güç paylaşımın göz ardı ederek, "haris ve muhteris ihtiraslar" için mülkiyet üzerinde demagoji yapan sözde milli denen kesimlere olduğunu ifade eden Soyer, Kıbrıs sorununun çözülüp Kıbrıslı Türklerin görünür ve meşru olması gerektiğini yineledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.