İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Lavrov: "Adada çözüm için her iki taraf da taviz vermeye hazır olmalı"

Lavrov: "Adada çözüm için her iki taraf da taviz vermeye hazır olmalı"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, adadaki tarafların kendi ortak çıkarları doğrultusunda bir çözüme ulaşmak için taviz vermeye hazır olması gerektiği çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 30/11/15 16:30
okuma süresi: 3 dak.
Lavrov: "Adada çözüm için her iki taraf da taviz vermeye hazır olmalı"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Ulaş Barış

Adaya bu hafta yapacağı kritik ziyaret öncesi Kıbrıs Haber Ajansı'na (KHA) konuşan Lavrov, ziyaretinde yapacağı görüşmelerin yapıcı geçmesini ve bu görüşmelerin ikili ilişkilerin gelecekteki durumuna katkıda bulunmasını diledi.

Rusya'nın Kıbrıs sorunundaki genel tutumuna istinaden Lavrov ülkesinin adada kalıcı ve adil bir çözümden yana tutumunu devam ettirdiğini belirterek bu konudaki ilgili BM güvenlik Konseyi kararlarının iki toplumun çıkarlarına saygı gösterdiğini kaydetti.

Adada bir çözüme ulaşılması için iki tarafın da taviz vermeye hazır olması gerektiğinin altını çizen Lavrov, burada önemli olanın her iki tarafın endişelerinin giderilmesi olduğunu belirtti.

Lavrov, Rusya'nın adada bir çözüme ulaşılması için Kıbrıslıların kendi yollarını kendilerinin bulması yönünde görüşte olduğunu söyleyerek, çözüme giden yolun bir zaman limiti ve uluslararası baskında arınmış bir şekilde olması gerektiğinin altını çizdi.

Rusya Dışişleri Bakanı, Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi temsilcisinden birisi olarak, adada çözüm için gerekli olan şartların oluşmasına katkı veremeye devam edeceğini de vurguladı.

Öte yandan Lavrov 2 Aralık günü geleceği adada Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Dışişleri Bakanı Ionnis Kasulides ve Başpsikopos Hrisostomos ile görüşecek.

Bu arada Lavrov, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Türkiye ile yaşanan uçak krizindeki verdiği destekten dolayı çok memnun olduğunu sözlerine ekleyerek, Rusya'nın esas amacının Suriye'deki terörist grupları yok etmek olduğunu kaydetti.

Lavrov, daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye için sarf ettiği sözleri de tekrarlayarak, ülkesinin 'sırtından bıçaklandığını' vurguladı.

Lavrov "Rusya olarak, uçak düşürme olayına istinaden Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bize verdiği desteğe müteşekkiriz" şeklinde ifadeler kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.