İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Türkiye'den gelen bakanlık yetkilileri, GAÜ Karpaz Bal Ormanları Projesi'ne hayran kaldı

Türkiye'den gelen bakanlık yetkilileri, GAÜ Karpaz Bal Ormanları Projesi'ne hayran kaldı

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi ve beraberindeki heyet Girne Amerikan Üniversitesi'nin Karpaz Bal Ormanları Projesi kapsamında düzenlenen inceleme gezisine katıldı.

Yayın Tarihi: 30/11/15 15:08
okuma süresi: 5 dak.
Türkiye'den gelen bakanlık yetkilileri, GAÜ Karpaz Bal Ormanları Projesi'ne hayran kaldı
A- A A+

Gezi sırasında GAÜ Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi'ni ziyaret eden heyette yeralanlar, Arı Sütü, Propolis, Bal, Bal Pekmezi ve Petek Bal gibi ürünler üzerinde incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisine katılanlar

Heyette Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi ,Türkiye'den Orman Genel Müdür Yrd. Mehmet Zeki Temur, Orman Amenajman Dairesi Başkanı Hayati Özgürden ile KKTC'den Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, Yenierenköy Belediyesi Asbaşkanı Metin Osmanlılar, Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Karpaz Bal Ormanları Proje Koordinatörü Mehmet Osmanlılar, Arıcılık Merkezi Direktörü Hüseyin Balkaya ve mimar Arzu Evren İpekçi da yeraldı. Gezi sırasında GAU Karpaz Bal Ormanları Projesi'ni inceleyen Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi 'ye, GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü'nün gelişimi ve Bal ormanları hakkında detaylı bilgi verildi.

Projeye hayran kaldılar

İnceleme gezisi sonrasında düşüncelerini anlatan Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, GAÜ'nün kampüsleşme hareket programına hayran kaldığını belirterek "Sayın Serhat Akpınar'ın vizyonu ile çizilen, bölge halkı için çok önem arz edecek olan bu süreç için GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar'ı tebrik ettiğini söyledi. Projenin başlangıcından gelişme sürecinin sevindirici olduğunu kaydeden Çiftçi, projenin gelişiminden büyük bir mutluluk duyduklarını, gelişmeleri takdirle izlediklerini ifade etti.

"Çok etkilendim"

Projeyle ilgili olarak kendilerine düşen görev ve sorumluluklar konusunda en kısa sürede destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Çiftçi, Karpaz Yaşam Kampüsü'nün gelişim programından çok etklendiğini, büyük bir heyecan duyduğunu, bu süreç boyunca olgunlaşma aşamasını da büyük bir merak ile beklediğini vurguladı, GAU'yü kendi ülkesine katmış olduğu bu kazanımlar ve sosyal sorumluluk projelerindeki kararlılığı nedeniyle ayrıca tebrik ettiğini vurguladı. KKTC Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu da, proje süreciyle birlikte ardından başlayacak ağaçlandırma faaliyetlerinden bahsetti ,

"Bölge halkının kaderi değişecek"

Yenierenköy Belediyesi Asbaşkanı Metin Osmanlılar da yaptığı konuşmada, projenin bölge halkının kaderini değiştirecek önemde olduğuna dikkat çekerek bu projeyle bölge halkı için yeni istihdam olanakları yaratılacağını, halkın projeyi merak ile takip ettiğini, GAÜ'nün bu bölgede yatırım yapmasının çok büyük bir şans olduğunu vurguladı.
Arıcılığa büyük katkı

GAU Karpaz Bal Ormanları Proje Koordinatörü Mehmet Osmanlılar da bölge arıcılığına büyük katkı sağlayacağını, yanan alanın yeniden ağaçlandırılacağını ve tekrar geri kazandırılacağını belirterek bu noktada ayrı bir sorumluluk duyduklarını ifade etti, taş ocağının da bu çerçevede rehabilite edileceğini vurguladı. Gölet inşaatının ikinci aşamasının başlayacağına değinen Osmanlılar, bölgedeki ağaç ve çiçek türlerinin tespit edilerek arşivleneceğini, bunun yanında ICEA ve Avrupa Birliği ile görüşmelere başlandığını, üretilecek balların "Organik Arıcılık Sertifikasyonu" alması için çalışmalarını sürdürdürklerini belirtti. Bölgedeki bitki ve ağaç türlerini korumak içinde ICEA ve KKTC Orman Dairesi Müdürlüğü ile de çalışmalarını başlattıklarını da kaydetti .

Büyükelçilik'ten destek

İnceleme gezisinin çok yararlı geçtiğini vurgulayan TC Büyükelçiliği Uzman Müşavir , Nebi Çelik yapılan toplantılar ve inceleme gezisinin çok yararlı olduğunu, "GAU Karpaz Bal Ormanları Projesi"yle ilgili tüm bilgileri detaylarıyla aldıklarını söyledi.

Karpaz Bal Ormanları Proje Koordinatörlüğü ile , Arıcılar Birliğinin de işbirliğinde çalışmaların yürütüldüğü kaydedildi .
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.