İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP Gençlik Meclisi: "İşsizlik ve gelecek belirsizliği gençliği psikolojik olarak çökertti"

BKP Gençlik Meclisi: "İşsizlik ve gelecek belirsizliği gençliği psikolojik olarak çökertti"

Birleşik Kıbrıs Partisi Gençlik Meclisi Eş Başkanı Özge Efendi yaptığı yazılı açıklamada, işsizlik, ekonomik bunalım, gelecek belirsizliği ve kaygının Kıbrıs Türk gençliğini psikolojik olarak çökerttiğini belirterek, bu durumun son dönemde gençlik içerisinde artış gösteren uyuşturucu, intihar, hırsızlık ve cinayet gibi kriminal suçların en büyük nedeni olduğunun altını çizdi.

Yayın Tarihi: 30/11/15 15:28
okuma süresi: 2 dak.
BKP Gençlik Meclisi: "İşsizlik ve gelecek belirsizliği gençliği psikolojik olarak çökertti"
A- A A+

Geçtiğimiz gün Göçmenköy'de yaşanan kardeşin kardeşi öldürmesi olayının, Kıbrıs Türk gençliğinin yaşadığı psikolojik bunalım ve çöküşün ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını gösteren acı örneklerden biri olduğunun altını çizen Efendi, "Cinayete, trafik kazasına, intihara ve uyuşturucuya kurban giden her gencin sorumlusu ülkeyi yönettiğini iddia edenlerdir" dedi.

CTP-BG/UBP hükümetinin gençliğin sorunlarına yönelik hiçbir programının bulunmadığını ve gençlerin yitip gitmesini seyrettiğini kaydeden Efendi, yapılması gerekenin sonuçlara değil, sonuçları doğuran nedenlere odaklanmak olduğunu vurguladı.

"Gençlerin önünü açacak politikalar hayata geçirilmeli"

Ekonomik krizi, derinleşen yoksulluk, işsizlik ve gelecek belirsizliğini ortadan kaldırarak, gençlerin önünü açacak politikaların süratle hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Efendi, "Gençlere, yeni iş alanları oluşturmak için üretime ve küçük işletmeciliğe teşvikler ve sıfır faizli krediler sağlanmalıdır. Asgari ücret ve maaşlar, insanca yaşama olanak sağlayacak düzeye çekilmelidir. Eğitimini halen sürdüren yurt dışında veya yurt içinde olsun tüm öğrencilere eşit ve adil burs sağlanmalıdır. Kamusal kültür, sanat ve spor alanları geliştirilmeli, gençler bu alanlara teşvik edilmelidir. Suç ve suçlu üreten bet ofisleri, casinolar ve gece klüpleri kapatılmalı, uyuşturucuya karşı seferberlik başlatılmalıdır" dedi.

CTP-BG/UBP hükümetini göreve çağıran Özge Efendi, BKP Gençlik Meclisi'nin gençlerin sorunlarının çözümü için kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.