İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Denktaş: "İki halkın temsilcisinin okuduğu kitap da aynı değil"

Denktaş: "İki halkın temsilcisinin okuduğu kitap da aynı değil"

Serdar Denktaş, müzakerlerle ilgili basın açıklaması yayımladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 01/12/15 13:03
okuma süresi: 3 dak.
Denktaş: "İki halkın temsilcisinin okuduğu kitap da aynı değil"
A- A A+

Birkaç gün önce AYNİ KİTABI OKUMUYORUZ NİKOS başlıklı basın bildirimizi sizlerle paylaşmıştım.

Dün Cumhurbaşkanımız Sn Akıncı'nın Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti'ne yapmış olduğu açıklamaları okuduğumuzda anlaşılıyor ki, sadece bizler değil iki halkın temsilcisinin okumakta olduğu kitapta ayni değil.

Cumhurbaşkanımız Halkımız için Türkiye'nin Garantörlüğünün önemli olduğunu ve Türkiye'nin onayı olmadan bu sistemin yenilenemeyeceğini söylüyor. Anastasiadis ise dış güçlerin Garantisinin olmayacağı bir çözüm hedefinden bahsediyor.

Cumhurbaşkanımız 'Yeni bir Kıbrıs'tan bahsediyor. Anastasiadis ise Kıbrıs Cumhuriyetinin şekil değiştireceğinden.

Cumhurbaşkanımız eşitlikten özgürlükten bahsediyor, Anastasiadis bu konuda farklı bir yaklaşım içerisinde.

Yani ayni kitabı okumadıkları ortada.

Peki iki görüşmeci ayni kitabı okumuyorsa müşterek çözüme nasıl ulaşılacak? Birbirlerini mi kandırıyorlar? Dünyayı mı kandırıyorlar? Yoksa her ikisi anlaşarak iki halkı mı kandırıyor?

Halkımız gelişmeleri çok dikkatle izlemeli.

Garanti sisteminin "yenilenmesi" Sn Akıncı'ya yakın isimler tarafından telafuz edilmeye başlandı. Sn Akıncı ise dün yaptığı açıklama ile bu 'yenilenmenin' Türkiye'nin onayı olmazsa olmayacağının altını çizdi. Bir başka deyişle bu konuda topu taca attı. Türkiye değişikliği kabul ederse halkımızın da buna onay vereceğini düşünmekte.

Özgürlük ve eşitlik konusunda ise Sn Cumhurbaşkanı atıfta bulunmaksızın sorduğumuz soruları yanıtlamış oldu. Bu konulardaki somut adımların ne olacağını hep birlikte göreceğiz.

Çok net görebildiğimiz tek unsur, iki görüşmecinin kendi halklarına söylediklerinde samimi olmaları halinde masa başında mutabakata varamayacaklarıdır.

Mutabakata varılamayacaksa halkımıza pompalanan çözüm ümidi bir kez daha ters tepmeyecek mi? Mutabakata varılamayacaksa halkımızın söyleyeceği söz de olamayacaktır.

Böylesi bir durumda bile aslında her iki halka ayrı ayrı ve eş zamanlı belirli koşullar altında ayrı ayrı yaşamayı isteyip istemedikleri bir referandumla sorulmalıdır. Çıkacak sonuca da herkes saygı duymalıdır.

Son söz gerçekten iki halka ait ise olması gereken budur.

Serdar Denktaş

Genel Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.