İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

CTP Gençlik Örgütü, EDON'un kongresine katıldı

CTP Gençlik Örgütü, EDON'un kongresine katıldı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Turgut Çalıcı ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz gün Kıbrıs'ın güneyinde düzenlenen EDON 19. Lefkoşa Kongresi'ne katıldı.

Yayın Tarihi: 01/12/15 14:15
okuma süresi: 2 dak.
CTP Gençlik Örgütü, EDON'un kongresine katıldı
A- A A+

EDON örgütünün kendilerine yaptığı davet üzerine PEO'nun Lefkoşa Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen seçime katılan Çalıcı, burada bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına Kıbrıslıların ortak mücadelelerinin 1 Mayıs 1947'de gerçekleştirilen CMC grevinden başladığına vurgu yaparak başlayan Çalıcı, iki toplumun da kaderinin aynı olduğunu söyledi. Ortadoğu'da alevlenip Avrupa'nın göbeğine kadar yayılan terör illetinin aksine Kıbrıs'ta barış sesleri yükseldiğini ifade eden Çalıcı, savaş ve nefret çığırtkanlığı yapan, insanları ideolojileri yüzünden ayrımlaştırmaya çalışan kesimlere rağmen tüm Kıbrıslı gençlerin birliktelik ve barış mesajı verdiğini belirtti.

"ÇÖZÜM UMUTLARIMIZ YENİDEN YEŞERDİ"

2010 yılına kadar müzakereleri Talat ve Hristofyas'ın sürdürdüğüne değinen Çalıcı, bu dönemde çözüme çok yaklaşıldığını fakat Eroğlu – Anastasiadis görüşmelerinin zaman kaybı olduğunu dile getirdi. Bu yıl ise Mustafa Akıncı'nın Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesiyle birlikte barış ve çözüm umutlarının yeniden yeşerdiğinin altını çizen Çalıcı, "Talat ve Hristofyas öncülüğünde masada başlayan uzlaşı ve hoşgörü kültürü, CTP ve EDON'un federal çözüme giden yolda sergilediği dik ve kararlı duruşu benimseyip, ilerleyeceğiz" ifadelerini kullandı. Felaket ve acı getiren milliyetçi demagojinin umutları baltalamayacağını belirten Çalıcı, tam aksine çözüm karşıtlarının inadına tek yumruk, tek ses, tek vücut olunabileceğini kanıtlayacaklarını kaydetti. EDON Kongresi'ndeki konuşmasının sonunda örgüt temsilcilerine başarı dileyen Çalıcı, sözlerini Türkçe ve Rumca olacak şekilde "Kıbrısta Barış Engellenemez" diyerek sonlandırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.