İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

El-Sen'den süresiz grev uyarısı

El-Sen'den süresiz grev uyarısı

El-Sen, yayımladığı basın açıklamasıyla, 3 Aralık 2015'ten itibaren süresiz grev de dahil meşru her yolla haklarına sahip çıkacaklarını belirtti. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 01/12/15 14:16
okuma süresi: 3 dak.
El-Sen'den süresiz grev uyarısı
A- A A+

KIB-TEK halkımızın sahip olduğu ve çalışanların EL-SEN çatısı altında canlarını da avuçlarına alarak çalıştığı kurumumuzdur. KIB-TEK'te taraflar arasında imzalanmış bir toplu iş sözeşmesi vardır ve bu Toplu İş Sözleşmesi tarafları bağlar. Taraflardan herhangi biri toplu sözleşme ile düzenlenen konularda "ben yaptım oldu" anlayışı ile hareket edemez.

Kurumda çalışanlar ortada ciddi bir neden yokken huzursuz edilmektedir. Bir süredir KIB-TEK Yönetim Kurulu Kurum Müdürü'ne verdiği talimatlarla bir kısım çalışanın görev yerlerini "geçici" olarak değiştirdiğini belirten yazılar yazarak çalışanlar arasında haklı tepki doğmasına neden olmuştur. Özelleştirme söylemleri ile zaten huzursuz olan çalışanlar bir de böylesi uygulama ile karşılaşınca çalışma şevkini yitirmektedir.

Tüm bunlardan da önemlisi taraflar arasındaki toplu iş sözleşmesi KIB-TEK yöneticileri tarafından TEK TARAFLI İHLAL EDİLMİŞTİR. Sendikamızla herhangi bir istişare yapılmadan doğrudan hayata geçirilen bu uygulamalar ile üyelerimizin görev yerlerinin değiştirilmesine sessiz kalamayız. Toplu İş Sözleşmesinin tek taraflı ihlaline göz yumamayız. Çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını korumak ve meşru her yolla Anayasa, ilgili yasa ve toplu iş sözleşmemiz hükümleri ışığında ne geçmişte, ne bu gün ne de gelecekte direnmekten vaz geçmemiştik. Bu gün de vaz geçmeyeceğiz. Bizim beklentimiz KIB-TEK Yönetiminin yaptığı yatırımlar , teknolojik gelişme düzeyini yakalama ve kurumun verimli ve sürdürülebilir bir yapıda çalışması için gereğini yapmaya devam etmesidir. EL-SEN olarak bu yöndeki çabalarına desteğimiz tamdır.

Ancak iş çalışanlara gelince "bildiğini okuma" hakkını kimseye vermedik ve vermeyeceğiz. Bunu sözlü ve yazılı olarak mevcut Kurum yöneticilerine de birçok kez aktardık. Belli ki sendika ve çalışanları ciddiye almamaktadırlar.

KIB-TEK yöneticilerini uyarmak için 2 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 11:00 de bu uygulamalarından ötürü sendika yöneticileri oarak KIB-TEK Genel Merkezi'ne konacak siyah çelenk ile bu uygulamayı protesto edecek ve kendilerini "tek taraflı" uygulamalarından geri dönmeye davet edeceğiz. Bu uyarımız da yeterince dikkate ve ciddiye alınmadığı takdirde 3 Aralık 2015 Perşembe gününden itibaren süresiz grev dahil meşru her yolla haklarımıza sahip çıkılacağını kamuoyumuzun bilgisine getiririz.

ÇAĞLAYAN CESURER

EL-SEN GENEL BAŞKANI

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.