İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Savaşan, Sağlık Turizmi Sempozyumu yapılması çağrısında bulundu…

Savaşan, Sağlık Turizmi Sempozyumu yapılması çağrısında bulundu

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan ile konsey yetkilileri yeni yıl nedeniyle ülkemizde bulunan turist hastaları ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 02/01/16 16:13
okuma süresi: 3 dak.
Savaşan, Sağlık Turizmi Sempozyumu yapılması çağrısında bulundu
A- A A+

Savaşan ziyarette yaptığı konuşmada, sağlık hizmeti almak için ülkemizi tercih eden turist hastalar ile yeni bir yılı birlikte karşılamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Savaşan "bizler, yeni yılı siz kıymetli turist hastalarımız ile birlikte, doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızla birarada karşılamaktan mutluluk duyuyoruz. İsteğimiz ve çabamız sizleri en kısa sürede şifa ile ülkenize ve sevdiklerinize kavuşturmaktır" diye konuştu.

30 Milyon kişi sağlığı için başka ülkeye gidiyor…

Dünya'da yılda 30 milyon kişinin şifa bulmak için ülkeleri dışına gittiğini ve bu sektördeki yıllık cironun 150 Milyar Dolara ulaştığını belirten Savaşan, Sağlık Turizmi'nin, Tatil (Kitle) Turizmi'ne göre 5-6 kat daha fazla katma değer yarattığının altını çizdi.

TC'nin 2023 hedefi 20-25 Milyar Dolar…

2014 yılında Türkiye'de sağlık hizmeti alan yabancı sayısının 500 bine ulaştığını ve Türkiye'nin yaklaşık 3 Milyar Dolarlık gelir elde ettiğini vurgulayan Savaşan, TC Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun, Türkiye'nin Sağlık Turizmi'ndeki hedefini Dünya'da ilk 5 ülke arasına girmek ve 2023 yılında da 20-25 Milyar Dolar gelir elde etmek olarak açıkladığını anımsattı.

1.5 milyar insan bizim için potansiyel…

Kuzey Kıbrıs için 4-5 saatlik uçuş mesafesinde yaşayan 1.5 milyar insanın Sağlık Turizmi açısından büyük bir potansiyel yarattığını belirten Savaşan, ülkemizde YDÜ Hastanesi başta olmak üzere, özel hastaneler ile tüp bebek merkezlerinin girişimleri ile ülkede Sağlık Turizmi'nin belli bir gelişme gösterdiğini, fakat bu alanın gelişmesi için devlet desteği ile denetimine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Savaşan ayrıca bu alanda yatırım, tanıtım ve pazarlamanın Türkiye'deki gibi teşviklendirilmesinin önemine de işaret etti.

Sağlık Turizmi Sempozyumu yapılmalı…

Savaşan, yeni yılda Turizm ve Sağlık Bakanlıkları öncülüğünde ilgili bütün bakanlıklar, üniversiteler ile turizm sektörü paydaşları yanısıra konusunun uzmanlarının da katılımı ile "Kuzey Kıbrıs'ın Sağlık Turizmi Altyapısı: Neyimiz Var?", Sağlık Turizmi Gelişimi Önündeki Engeller: Neyimiz Yok?" ve Sağlık Turizmi'nde Hangi Konulara Odaklanmalıyız: Ne Yapmalıyız?" konularının ele alınacağı bir sempozyumun yapılması çağrısında bulundu.

Savaşan son olarak, 2016'nın bütün insanların umutlarının gerçekleşeceği, sağlık, mutluluk ve başarı getiren bir yıl olmasını diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.