İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özgür: "Kablo ile elektrik artık gündeme gelmeli"

Özgür: "Kablo ile elektrik artık gündeme gelmeli"

En son yapılan Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan zirvesine işaret ederek konuşan Maliye Bakanı Özgür'e göre Türkiye ile hızla kablo yoluyla elektrik bağlantı sistemi gündeme gelmeli… Türkiye ile ortak politikalar hayata geçmeli…

Yayın Tarihi: 01/02/16 12:19
okuma süresi: 2 dak.
Özgür: "Kablo ile elektrik artık gündeme gelmeli"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Maliye Bakanı Birikim Özgür'e göre Türkiye ile hızla kablo yoluyla elektrik bağlantı sistemi gündeme gelmeli…

Türkiye ile ortak politikalar hayata geçmeli…

Maliye Bakanı Birikim Özgür, mecliste yaptığı konuşmada en son gerçekleştirilen Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan zirvesine işaret ederek zirve sonucu açıkça Türkiye ile işbirliği mesajı verildiğini söyledi ve Türkiye ile hızla bir şekilde ortak politika çerçevesinde kablo ile bağlanılması gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanı Birikim Özgür şöyle konuştu; "Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan zirvesinin kuşkusuz Kıbrıs Sorununa etkileri var ve bunlar çok ciddi.. Zirve sonrası yapılan resmi açıklamalara da baktığımızda verilen mesaj, açık bir şekilde bölge istikrarı ve barışı açısından Türkiye ile işbirliğinin yapılacağıdır.

Bu noktada bize düşen Türkiye ile ortak somut politikaları ortaya koymaktır. Türkiye ile elektrik kablosu ile bağlanma konusu artık ciddiyetle gündeme gelmeli. Çok açıktır ki bu konuda Türkiye ile ortak açılım yapmak durumundayız"

Öte yandan Su konusu tartışmalarına da değinen Maliye Bakanı Birikim Özgür, bu hususta ifrat ve tefrit (iki aşırı uç) yorumlardan kaçınılması gerektiğini ifade ederek Belediyelerin zarara uğratılmaması üzere bir anlaşmanın söz konusu olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.