İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

FEMA'dan 'Kumarcılar Hanı' için imza kampanyası

FEMA'dan 'Kumarcılar Hanı' için imza kampanyası

Feminist Atöyle, Kumarcılar Hanı ile ilgili basın açıklaması yayımlayarak, AK Parti'nin tarihimizi, geçmişimizi ve belleğimi yok etmek istiyor. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 05/02/16 17:02
okuma süresi: 2 dak.
FEMA'dan 'Kumarcılar Hanı' için imza kampanyası
A- A A+

Turizm Bakanı Sayın Sucuoğlu, son dönemlerde verdiği demeçlerde 144 yıldır adı Kumarcılar Hanı olan mekândan "Hımarcılar Hanı" olarak bahsetmeye başladı. Restorasyonu tamamlanmak üzere olan ve Mart ayında açılışı yapılacak olan Kumarcılar Hanı'nın sessiz sedasız ismini değiştirmeye çalışan bu girişim açıktır ki, Türkiye hükümetlerinin adada yürüttüğü kültürel asimilasyon politikalarının bir uzantısıdır.

Bu politikalar daha önceleri adayı "Türkleştirmek" için köy, sokak ve meydan isimlerini "Türkçeleştirmek" suretiyle yapılırken, AK Parti hükümeti ile birlikte bir "İslamlaştırma" projesi halini almıştır. Son 10 yıldır kuzey Kıbrıs'ın her köşesine inşa edilen camiler ve açılan külliyeler yanında, önemli bir tarihi eserimiz olan Kumarcılar Hanı'nın, başörtüsü anlamına gelen "Hımar" kelimesi ile değiştirilmesi AK Parti hükümetinin İslami kültür dayatmasından başka bir anlam ifade etmemektedir. Mekân isimlerinin değiştirilmesi, o mekânda yaşayan insanların tarihini, geçmişini ve hafızasını da değiştirmek demektir. Yıllardır dayattığı özelleştirme paketleri ile AK Parti bir yandan kendi neoliberal düzenini Kıbrıs'a yaymaya çalışırken, öte yandan da yürüttüğü kültür politikası ile geçmişimizi, tarihimizi ve belleğimizi dönüştürmeye, bizleri kendi istediği kılığa sokmaya çalışmaktadır. FEMA aktivistleri olarak bizler, AK Parti'nin dayattığı politikalara hayır derken, Bakan Sucuoğlu'nu da kendi ülkesinin kültürel mirasını katleden bu politikalara alet olduğu için kınıyoruz.

Bu noktada Kıbrıslı Türklerin değerlerini yok etmeye dönük yapılan hatadan vazgeçilmesi gerektiğini söylüyor ve toplumsal değerlerimize sahip çıkmak adına imza kampanyası başlattığımızı da bildiriyoruz.

İmza kampanyası için: https://www.change.org/p/mekânımıza-ve-hafızamıza-sahip-çıkıyoruz

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.