İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Fruit Logistica 2016 Fuarı sona erdi

Fruit Logistica 2016 Fuarı sona erdi

Almanya'nın Başkenti Berlin'de düzenlenen Avrupa'nın en büyük yaş meyve ve sebze fuarı bugün sona erdi.

Yayın Tarihi: 06/02/16 09:06
okuma süresi: 4 dak.
Fruit Logistica 2016 Fuarı sona erdi
A- A A+

Ülkemiz meyve ve sebze ihracatçıları Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) organizasyonunda düzenlenen North Cyprus standı altında bu yıl 4 firma ile yer aldı. Narenciye, nar ve patates ürünlerimizin tanıtıldığı stantta yer alan KKTC'li firmalar şunlardı: "Alnar Narcılık Ltd., Akdeniz Narenciye İhracatçı Birliği, Ekosis ithalat ihracat ltd şti, Sadik Kılıç Agriculture and Trading Ltd."

KTSO Dış İlişkiler Sorumlusu Çağlar Türk'ün verdiği bilgiye göre Kuzey Kıbrıs standı altında 9. Kez katılım gösterilen fuar bu yıl da başarılı geçti. Türk, Rusya krizini aşmayı hedefleyen ihracatçıların, bu pazar dışında yeni Avrupa pazarlarına ulaştığını ve iş ağlarını genişletme imkânı bulduklarını kaydetti.

Üreticilerimiz Gelişiyor

Görüşlerini aldığımız katılımcılar, dünya pazarını görmek ve Kıbrıslı Türkleri yabancı alıcılarla buluşturmak açısından uluslararası fuarları katılımın oldukça önemli olduğu noktasında hemfikir. Katılımcı firmaların Fruit Logistica 2016 hakkındaki izlenimleri şöyle:

Alnar Narcılık Ltd. - İbrahim Kahramanoğlu: Fruit Logistica fuarında geçmiş yıllarda kurmuş olduğumuz bağlantılar sayesinde bu yıl Avrupa'ya ihracat yapma imkânı bulduk. Bu sene de mevcut müşterilerimiz ile yüz yüze görüşme imkânı bularak gelecek yıl hasadı için görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Kıbrıs'ta ürettiğimiz narların hem iç hem de dış renginin parlak kırmızı olması sebebiyle ürünümüzün albenisi fazladır. 2016 fuarı sayesinde, gelecek sezon birkaç farklı ülkede daha yer alabileceğimizi düşünüyorum.

Ekosis İthalat İhracat Ltd Şti – Şeref In: Fruit Logistica, Avrupa'daki en büyük yaş meyve ve sebze fuarı olması sebebiyle bizim için de en yararlı olan fuardır. Avrupa pazarındaki bağlantılarımız devam ediyor. Şubat ayından itibaren valensiya portakalımızı AB'ye göndermeye başlayacağız. Türkiye ile Rusya arasındaki kriz narenciye ihracatının büyük bir kısmını Rusya'ya yapan üreticilerimizi etkilemiş olsa da yeni Pazar yaratarak mahsulü yönlendirmeyi başardık. Dünya pazarında özellikle limona aşırı talep olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Üreticilerimizin limonun arzını artırmaya yönelik çalışmalar yapmasını öneriyoruz.

Akdeniz Narenciye İhracatçı Birliği – Ahmet Hastürk: Fuara bu yıl 9. katılımımızı gerçekleştirdik. Bu fuar Dünya'nın en büyük yaş meyve ve sebze fuarlarından biri olduğu için burada Kuzey Kıbrıslı ihracatçılar olarak bulunmak bizim için saygınlık göstergesidir. Aynı zamanda, dünyayı ve pazarı görerek kendimizi geliştirebileceğimiz bir mekândır. Kuzey Kıbrıs standının Berlin fuarında her zaman yer alması gereklidir.

Sadık Kılıç Tarım Ltd. – Sadık Kılıç: Bu yıl fuara 9. kez katıldık. Fruit Logistica fuarının bize kazandırdıkları sayesinde artık sadece patates tarımı yapan bir üretici değil, patates paketleyen ve ihracatını yapan bir firma olma seviyesine ulaştık. Bu yıl fuarda güzel bağlantılar kurduk ve yeni potansiyel müşteriler ile tanıştık. Faydalı bir fuar olduğunu söyleyebilirim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.