İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Arpalık şehitleri anıldı

Arpalık şehitleri anıldı

Arpalık'ta 52 yıl önce Rum saldırılarına karşı direniş sırasında şehit düşen 5 Arpalıklı törenle anıldı.

Yayın Tarihi: 06/02/16 12:10
okuma süresi: 1 dak.
Arpalık şehitleri anıldı
A- A A+

Tekke Bahçesi Şehitliği'nde yer alan törene UBP Milletvekilleri Zorlu Töre ile Ersin Tatar da katıldı.

ERSAN

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan törende yaptığı konuşmada, Türklük uğruna mücadele veren Arpalık köylülerinin direniş esnasında 5 şehit verdiğini ifade etti.

Ersan, 6 Şubat 1964 tarihinde Rumların, Rum aracına ateş açıldığı iddiasıyla 172 nüfuslu köyü kuşatma eylemi başlattıklarını ve köylülerden sahip oldukları silahları teslim etme çağrısında bulunduklarını kaydetti.

Ersan, silahlarını teslim etmeyen köylülerin mermileri bitene kadar 250 Rum saldırganına karşı direndiklerini, köye giren Rum saldırganların aralarında 13 yaşındaki İsmail Musa'nın da bulunduğu Ali Hasan Mulla, Mehmet Hüseyin Büyük, Mustafa Osman Margili ve Hasan Mulla Mustafa'yı kurşuna dizdiklerini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.