İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kardinal Sandri Gürpınar ve Özhan'daki kiliselerde dua etti

Kardinal Sandri Gürpınar ve Özhan'daki kiliselerde dua etti

Roma Katolik Kilisesi Yönetim Kurulu Doğu Kiliseleri Cemaati Valisi Kardinal Leonardo Sandri, Gürpınar'daki Ay. Marina Kilisesi ve Özhan'daki Ay. Archangelos Michael Kilisesi'nde dua etti.

Yayın Tarihi: 06/02/16 14:30
okuma süresi: 2 dak.
Kardinal Sandri Gürpınar ve Özhan'daki kiliselerde dua etti
A- A A+

Sandri, Ay Marina'da Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Erhan Erçin tarafından karşılandı.

1974 öncesinde Gürpınar ve Özhan'da yaşayan Maronitler de Sandri ile dua etti.

Kardinal Sandri ve heyetinde yer alan din adamları, Gürpınar ve Özhan'ın arkasından Karpaşa ve Koruçam köylerini de ziyaret etti.

Ay. Marina Kilisesi'ndeki dua sırasında, ada için iyi dileklerde bulunan ve barışa destek belirten Sandri, barışa ulaşılması yönünde çaba sarf eden kişilere takdirlerini de ifade etti.

Kardinal Sandri, "en erken zamanda adaya barış gelmesi için" dua etti.

ERÇİN

Duanın ardından Dışişleri Bakanlığı Müseşarı Erkan Erçin Kardinal Sandri ve ekibine Kıbrıslı Türkler adına "hoş geldin" dedi; Cumhurbaşkanı Akıncı'nın iyi dileklerini iletti ve Maronitler için önemli bir bina olan kilisenin restorasyonuna katkı koymaktan dolayı mutluluklarını ifade etti.

Kapsamlı çözüm müzakerelerinin devam ettiği bu dönemde, tüm tarafların bir arada yaşama kültürü içerisinde olmasını önemsediklerini ve bunun için kilisede olduklarını dile getiren Erçin, Kardinal'e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Müzakerelerin sürdüğünü ve önemli bir süreçten geçildiğini kaydeden Erçin " Sizlerin ve Maronit halkın da desteğiyle hep birlikte bu adada barış içinde yaşayacağız, Maronitler Kıbrıs kültürünün önemli bir parçasıdır" dedi.

KİLİSE RESTORE EDİLECEK

Gürpınar'daki Ay Marina Kilisesi, Kıbrıslı Türklere yönelik yapılacak AB Mali Yardımı finansmanı ve Kültürel Miras Teknik Komitesi tarafından yürütülecek çalışmalar kapsamında restore edilecek.

Restorasyon çalışması ile ilgi ihale Mart ayında açılacak ve ihaleye Kıbrıslı Türk müteahhitler katılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.