İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Dürüst: "Seçim ve Halk Oylaması Yasası'nı şiddetle destekliyorum"

"Seçim ve Halk Oylaması Yasası'nı şiddetle destekliyorum"

Milli Eğitim Bakanı ve UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Seçim ve Halk Oylaması Yasası'nın düzenlenmesine karşı olmadığını ve şiddetle desteklediğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 08/02/16 09:26
okuma süresi: 2 dak.
"Seçim ve Halk Oylaması Yasası'nı şiddetle destekliyorum"
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Düürst, KKTC devletinin sınırları içinde yaşayan tüm vatandaşların, tüm vekillere oy verme hakkı olması gerektiğini bildirerek, ülkede 5 ilçe olduğunu, 5 ilçede hassas olunması gereken noktanın, her bölgenin kendi kontenjanlarının korunması olduğunu belirterek, "hangi milletvekili parlamentoya gidebileceği noktasında ise her ilçenin kendi insanı yanısıra, bütün ülke insanının bu vekilleri belirlemesi, temsiliyet açısından son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Dürüst, "ben Kemal Dürüst olarak hiçbir zaman Seçim ve Halkoylaması Yasası'nın bu düzenlemesine karşı değilim. UBP grubunun da bu konuda olumlu görüşü vardır" dedi.

Dürüst sözlerine şöyle devam etti:

"Bu vekillere sadece kendi bölge halkı değil, tüm ülke oy verecek ve dolayısıyla vekil sadece bölgesine karşı değil, tüm ülkeye karşı sorumlu olacak. Bölgelerde sandıktan çıkan vekillerin en fazla oy alanı yine Parlamentoya gelecek. Bölgeler korunacak. Yine bölge vekilliği olacak ama bütün ülke seçecek. Biz bunu bir gelişme olarak görüyoruz. Bu yasanın bu şekilde değişmesini şiddetle destekliyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.