İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Biberoğlu: "Tur acenteleri ve öğrenciler kaçak taksicilik yapıyor!"

"Tur acenteleri ve öğrenciler kaçak taksicilik yapıyor!"

Gazimağusa Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Biberoğlu, hükümet yetkililerini ivedi olarak kaçak taksiciliği caydırıcı adımlar atmaya ve zor durumdaki taksicileri bir nebze de olsa rahatlatacak vergi ve sigorta affı çıkarmaya çağırdı. Birçok öğrencinin ve turizm acentelerinin kaçak taksicilik yaptığını vurgulayan Biberoğlu, öğrencilerin günü birlik araç kiralayarak, acentelerin ise tur araçlarını kullanarak taksi hizmeti verdiğini anlatarak "Ekmeğimizi çalıyorlar" dedi.

Yayın Tarihi: 09/02/16 07:53
okuma süresi: 2 dak.
"Tur acenteleri ve öğrenciler kaçak taksicilik yapıyor!"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz SEYİS

Gazimağusa Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Biberoğlu, Gazimağusa bölgesinde kaçak taksiciliğin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasından yakındı.

Kıbrıs Postası'na konuşan Biberoğlu, öğrencilerin ve turizm acentelerinin kaçak taksiciliğin başını çektiğini vurgulayarak, bölgede 230 taksici olduğunu ve bunların çoğu gün siftah dahi yapamadığını kaydetti.

"Adım atan yok"

"Ekmeğimiz çalıyorlar" sözleri ile kaçak taksiciliğe isyan eden Biberoğlu şöyle konuştu:

"Tur acenteleri kişi başı 25-30 TL'ye, günübirlik araba kiralayan öğrencileri ise kişi başı 40-50 TL'ye Mağusa-Ercan Havaalanı arasında insanları taşıyor. Bu araçlar T'siz… Bizim ise havaalanına gidip dönmek için yaptığımız mazot masrafı 35 TL.

Bir taksici yarı polis yarı gözlemcidir. Bu bölgenin denetimini ben yapıyorum. Kaçak taksicilik yaptığını tespit ettiklerimi polise bildiriyorum, ancak önü kesilemiyor. Konuyu ilgili mercilere de ilettik ancak adım atan yok."

"15 gün 1 ay oldu"

Taksicilerin işlerinin gün geçtikçe daha da kötü olduğunu ifade eden Biberoğlu, vergi ve sigorta affı istediklerini belirtti.

Bu konuda İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ile görüştüklerini ve Akansoy'un kendilerine 15 gün olarak süre verdiğini belirterek "15 gün 1 ay oldu" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.