İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Dürüst: "Kıbrıs Türk halkını huzursuz edecek siyasi söylemlere karşıyız"

"Kıbrıs Türk halkını huzursuz edecek siyasi söylemlere karşıyız"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs Türk halkını huzursuz edecek siyasi söylemlere karşı olduklarını belirterek, "Bu söylemlere şiddetle tepki koyuyoruz" dedi.

Yayın Tarihi: 09/02/16 10:29
okuma süresi: 2 dak.
"Kıbrıs Türk halkını huzursuz edecek siyasi söylemlere karşıyız"
A- A A+

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bu sabah bir kabulü öncesinde Kıbrıs sorunu ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Rum liderliğinin, "haddini aşarak" KKTC toprakları üzerinde egemen olma, sahip çıkma söylemlerinde bulunduğunu kaydeden Dürüst, bunun gerçek sebebinin Güney'de yapılacak seçimlerde avantaj elde etmek olduğunu belirtti.

Dürüst, "Anavatan Türkiye'nin garantörlüğünden taviz vermeyeceklerini, ulusal ilkelere, devlete, bağımsızlık ve özgürlüğe darbe vuracak bir noktada olmayacaklarını" kaydetti.

Kıbrıs Türk halkını huzursuz edecek siyasi söylemlere karşı olduklarını belirten Dürüst, "Bu söylemlere şiddetle tepki koyuyoruz" dedi.

Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmasını istediklerini dile getiren Dürüst, malların karşılığının tazminat da olması gerektiğini ancak Rum liderin kuzeydeki birçok bölgeyi aldığını söylediğini belirtti. Dürüst, Güzelyurt'tan veya başka bir bölgeden asla taviz vermeyeceklerini de ifade ederek, "Ancak ve ancak belli bir olgunluğa geldiği zaman tazminatların çalıştırılabileceği ve bir çözüme kavuşturulabileceği bir anlayıştan hareket edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Dürüst, KKTC'nin ekonomisi, sosyal ve kültürel yapısı ile var olduğunu, bugünlere kolay gelinmediğini söyledi.

Çözüm arayışları devam ederken, nasıl daha güçlü bir KKTC yaratılabileceğine yönelik değerlendirmeler yapmak gerektiğini belirten Dürüst, KKTC'de 125 ülkeden öğrencilerin eğitim aldığını ifade etti.

Dürüst, "Biz tanımayan, izolasyon uygulayan bu ülkelerin çocukları, buradaki eğitimlerini tamamlayıp aldıkları diplomaları kendi ülkelerinde kullanıyorlar. Bunun Güneydeki komşular tarafından kıskanıldığı ve rahatsızlık yarattığının da bilinci içerisindeyiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.