İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

TKÖD: "Ercan'da sağlık ve ambulans hizmetleri özele devredilmiş duruma düştü"

TKÖD: "Ercan'da sağlık ve ambulans hizmetleri özele devredilmiş duruma düştü"

Ercan Havaalanında Sağlık Bakanlığı'na bağlı 112 Ambulansı ve personeli VIP binasının altında, vatandaşın acil durumlarda göremeyeceği, gidemeyeceği, ve ulaşamayacağı bir bodrumda konuşlanmıştır.

Yayın Tarihi: 09/02/16 10:53
okuma süresi: 3 dak.
TKÖD: "Ercan'da sağlık ve ambulans hizmetleri özele devredilmiş duruma düştü"
A- A A+

Sağlık Bakanlığı'na bağlı 112 Ambulansa ulaşabilmek için önce 112 Acil telefon aranmalı ve merkezden verilecek talimatla ambulans yer yüzüne çıkabilmektedir.

Ercan Havaalanında vatandaşların ve yolcuların acil veya sağlığından şüpheli bir durumda Devletin sağlık hizmetine ulaşması adeta engellenmiş durumdadır.

Tansiyonundan bile şüphe eden kişiler devlet hizmetinden yararlanamamaktadırlar. Hizmeti ancak özel alabilmektedirler.

Ercan'daki ilgili şirketler de Devletin 112 ambulansına görülebilecek, ulaşılabilecek bir yer vermemekte direnmektedirler. Bu konudaki resmi görüşmeler gerek Ulaştırma Bakanlığı gerekse ilgili şirketler tarafından bekletilmektedir.

Sağlık Bakanlığı'nın bu yöndeki olumlu uğraşlarına gerekli cevapların verilmediği bilgilerimizdedir.

Halbuki Ercan Havaalanı girişinde bir özel ambulans, bina girişinde de özel sağlık ekibi görülebilecek, ulaşılabilecek yerlerdedirler.

Ancak ambulansın yazda 45 derece sıcaklık altında açıkta park edilmesinin tıbbi olarak sakıncalı olduğu bilinmektedir.

Ülkemizde Sivil Havacılığın ICAO ve EURO kontrol kurallarına uygun yapıldığı bilgilerimizdedir. Uluslararası meydanlarda olması muhtemel uçak kazası, kırım ve yangınlara müdahil olacak olan ambulans sayısı itfaiye katagorisi ile belirlenmekte olup buna göre 2005 tarihi itibarı ile katagori sekiz olan Ercan'da konuşlandırılacak zorunlu ambulans sayısı iki idi. Bu rakamı halen Sağlık Bakanlığı 112 Ambulansı ve bir özel hastane ambulansı tamamlamaktadır. Sağlık Bakanlığı ambulansının çevre yol ve köylere de hizmet verdiği gerçeğinden saat saat bu sayı bire düşmektedir.

Ercan Havaalanında ICAO ve EURO kontrol kurallarına göre 2005 de 2 ambulans olması gerekirken 2016 da yolcu sayısı 2-4 kat artmasına rağmen hala daha biri çevreye de bakan iki ambulansla hizmet verilmeye çalışılması Ercan Havaalanının acil tıbbi durumlarda yeterliliğini tartışmaya açmaktadır.

Ercan Havaalanı işletilmesi özeleştirilirken acil sağlık hizmetleri ile ilgili bölümler kamuoyu ile de paylaşılmasının yararına inanmaktayız.

Ulaştırma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sivil Havacılık Dairesi ve ilgili özel şirketlerin bu konuda kamuoyunu bilgilendirmeleri ve Ercan Havaalanında can güvenliğini ön planda tutmaları beklentimizdir.

Dr. MEHMET ZEKİ AVCI

BAŞKAN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.