İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTAMS ve Kamu-Sen'den ortak açıklama

KTAMS ve Kamu-Sen'den ortak açıklama

KTAMS ve Kamu-Sen Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı hakkında ortak basın açıklaması yayımladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 09/02/16 13:47
okuma süresi: 3 dak.
KTAMS ve Kamu-Sen'den ortak açıklama
A- A A+

On yıla yakın bir süredir gündemde olan ve kamunun yeniden yapılandırılmasını ve verimliliğin artırılmasını öngördüğü iddia edilen yeni, "Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı" hem ülkemiz ve hem de kamu çalışanları açısından oldukça önem arz etmektedir.

Söz konusu Yasa Tasarısı hakkındaki olumlu ve olumsuz görüşlerimiz tüm siyasi partilerle, hükümetle ve kamu oyuyla paylaşılmıştı...

Yasa Tasarısı içerisindeki bazı olumsuzluklar, kamunun özelleştirilmesine ve siyasallaşmasına yol açabilecek maddeler içermektedir.

Başta üçlü kararnamelerin müsteşarlarla sınırlı tutulup, kaldırılmasını destekleyen sendikalarımız, kamu çalışanlarını siyasi baskı altına alacak, verimliliklerini düşürecek ve tüm yükselme kadrolarını dışa açık hale getirecek, görevlendirme adı altında kamu görevlilerini sürgün edecek, çalışma saatlerini ülke koşulları ve verimlilik dikkate alınmadan sermayenin talepleri doğrultusunda değiştirttirecek oldu bittileri asla kabul etmeyecektir.

Kamunun daha verimli olması için her türlü yapıcı katkılara hazır olan sendikalarımız, Meclis İdari Kamu ve Sağlık Komitesi'nde olan ve son şekli sendikalarımıza gönderilmeyen tasarının hep birlikte çalışılarak, sendikalaşmayı teşvik etme de dahil, üzerinde uzlaşılmış haliyle Meclise sevk edilmesini katılımcılık ve demokrasi açısından gerekli görmektedir.

Bu yol izlenmeden, oldu bittiyle yapılacak her türlü girişime iki sendika birlikte ortak tavır koyacağız. Bu maksatla yapıcı bir diyalog başlatılması, çözümsüzlük halinde ise eylem planlarını görüşmek üzere her iki sendika yetkilileri 15 Şubat'ta bir araya gelecektir.

Umarız ki, her fırsatta sendikalarla işbirliğine önem verdiğini söyleyenler, bu söylemlerinde tutarlı olurlar.

Mehmet Özkardaş Ahmet Kaptan

KAMU-SEN Genel Başkan KTAMS Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.