İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıslı Türk Öğretmenler, Güney Kıbrıs'taki okulları ziyaret edecek

Kıbrıslı Türk Öğretmenler, Güney Kıbrıs'taki okulları ziyaret edecek

Kıbrıslı Türk öğretmenler, perşembe günü Güney Kıbrıs'taki okulları ziyaret edecek.

Yayın Tarihi: 09/02/16 15:24
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıslı Türk Öğretmenler, Güney Kıbrıs'taki okulları ziyaret edecek
A- A A+

Ziyarete katılacak öğretmenler, Ledra Palace barikatındansaat 09.00'da geçerek, otobüslerle ziyaret edilecek iki okula gidecek.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası'ndan (KTOEÖS) yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaret 29 Aralık'ta Kıbrıslı Rum öğretmenlerin Kuzey Kıbrıs'taki okullara ziyaretinin devamı niteliği taşıyor.

Öğretmenler ilk olarak sabah saat 09.30'da Makedonitisa'daki İşitme Engelliler Okulu'nu ziyaret ederek, okul öğrencileri ve personeli tarafından hazırlanan programı izleyecek.

Öğretmenler daha sonra Lefkoşa Lisesi'ni ziyaret edilecek ve öğretmenler burada düzenlenecek resepsiyona katılacak.

Ziyaretin amacı; "eğitim konularında daha geniş bir işbirliği yapılması, iki toplum öğretmenlerinin samimi ve içten bir atmosfer içerisinde iletişim ve iş birliği içerisinde olmaları" olarak açıklandı.

Açıklamada, "Böyle bir iş birliğine acilen ihtiyaç vardır. Bu aciliyetin sebebi yalnızca Kıbrıs sorununun çözüm perspektifinin arifesinde olmamız değil, aynı zamanda iki toplumun eğitim sistemlerindeki iş birliğinin oldukça faydalı olacağıdır. Zira Kıbrıs sorunu çözülse de, çözülmese de bu iki toplum adamızda birlikte var olmak zorundadır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya, KTOEÖS, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve "Birleşik Kıbrıs" Kıbrıslı Rum Öğretmenler İnisiyatifi imza koydu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.