İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özgürgün: "UBP'nin Kıbrıs Konusundaki tavrı net"

Özgürgün: "UBP'nin Kıbrıs Konusundaki tavrı net"

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün bugün saat 10.30'da Lefkoşa'da Yenişehir bölgesinde bulunan Sönmezler Ocağı Merkezini ziyaret etti. Sönmezler Ocağında büyük bir kalabalık tarafından karşılanan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, burada yaptığı konuşmasında Sönmezler Ocağı dendiğinde her zaman Kıbrıs Konusunda verilen mücadelenin içerisinde bulunan insanların akla geldiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 09/02/16 15:50
okuma süresi: 4 dak.
Özgürgün: "UBP'nin Kıbrıs Konusundaki tavrı net"
A- A A+

Özgürgün konuşmasında, Kıbrıs konusunda UBP'nin duruşunun dün olduğu gibi bugün de net olduğunu ve asla değişmeyeceğini vurguladı. Özgürgün devamla, son günlerde Kıbrıs Konusunda gelişmelerin kendilerini de rahatsız ettiğini belirterek; "Rum tarafının, Kıbrıs Türkünü aşağılayan açıklamalarına, demeçlerine, Sayın Cumhurbaşkanının anında cevap vermesi gerekmektedir. Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz, Kıbrıs'ın meselesinin bir al-ver meselesi olduğunu, bir yönetme meselesi olduğunu ortaya açıkça koyması ve Kıbrıslı Türklerin de bu adanın yönetiminde ortak olacağını söylemesidir. Bunu görmediğimiz için de tedirginiz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı net olarak ortaya koysa ve masaya götürse herhangi bir sıkıntımız olmayacak. Kıbrıs Türk halkının rahatlaması için Sayın Cumhurbaşkanımız bu duruşunu açıkça ortaya koymalıdır." dedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Rum tarafı, yapılacak olan herhangi bir anlaşmada Kıbrıs Cumhuriyeti'nin devam edeceğini savunurken, yeni bir Cumhuriyet olmayacağının altını çizmektedir. Kıbrıs Türkünü çok rahatsız eden bu açıklamalara Cumhurbaşkanı gerekli yanıtı zaman kaybetmeden vermelidir. Biz UBP olarak bunlara devamlı olarak cevap veriyoruz ama bu açıklamaları Sayın Cumhurbaşkanının yapmasını bekliyoruz." dedi. Özgürgün, bir soruya karşılık; "Herkes fikrini söyler. Biz UBP olarak fikrimizi söyleriz, Mücahitler Derneği kendi fikrini söyler, Sönmezler Ocağı kendi fikrini söyler, Cumhurbaşkanımız da fikrini söyler, hepsine saygımız vardır. Ama BM Parametrelerinde Kıbrıs Konusunun çözümünde sulandırılmamış iki kesimlilik temel bir ilkedir. BM Parametrelerini unutmamak lazımdır. Bu parametrelerin içerisinde, iki kesimlilik, iki kurucu devlet vardır. Bu iki kurucu devlet Kıbrıslı Türklerin Devleti ve Kıbrıslı Rumların Devletidir. Şimdi Rumlar diyor ki; 'Hayır Kıbrıs Cumhuriyeti devam edecek.' Burada BM Parametreleri bozuluyor. İkinci olarak diyorlar ki; 'Hayır, herkes istediği yere yerleşecek, AB müktesebatı uygulanacak.' Burada yine BM Parametreleri bozuluyor. Üçüncüsü 'AB içinde garantiye gerek yok.' diyorlar. İşte garantörlüğü de sulandırarak yine BM Parametrelerinin dışına çıkıyorlar. O zaman böyle bir anlaşmanın yapılabilmesi, mümkün olmaktan çıkar. Biz de Sayın Akıncı'nın bunu söylemesini bekliyoruz." dedi. Özgürgün Rumların istediği gibi bir anlaşmaya onay verildiği zaman ülkemizi ekonomik açıdan da çok büyük tehlikelerin beklediğini belirterek; "Farz edelim ki böyle bir anlaşma oldu. Hemen ertesi günü KKTC'nde hayat duracak. Kimin malı kimindir, kimin malı kime verilecek bir karara varana kadar insanlarımız ne yapacaklarını bilmeyecekler. KKTC ekonomik anlamda da çökecek. Oluşacak olan Mülkiyet Kurulu karar verene kadar hayat duracak. Sayın Cumhurbaşkanı bu gerçekleri ortaya koymalıdır. Bir anlaşma sadece siyasi olarak değil, ekonomik olarak da düşünülmelidir. Aksi takdirde ertesi gün çok büyük sıkıntılar başlar. Ben %58 ile Cumhurbaşkanı oldum, bu iş tamamdır demekle olmaz. %42'ye de kulak verilmezse ertesi gün sıkıntılar başlar." dedi.

Hükümet konusuna da değinen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün; "Hükümet Kıbrıs Konusunda sıkıntı yaratamaz. Kıbrıs Konusu bizim için ön plandadır. UBP'nin Kıbrıs konusundaki tavrı nettir ve çok iyi bilinmektedir. Bizim CTP ile hükümet kurmamızı eleştirenler de var. Ama ülkemizi, halkımızı düşünerek bu hükümeti kurduk. Meclis aritmetiği bunu gerektirmişti." dedi.

Su konusuna da değinen Özgürgün; "Şimdi Ankara'da bu konuda görüşmeler yapılıyor, bizce sıkıntı yoktur. Herhangi bir sıkıntı da olacaksa siz merak etmeyin biz gereğini yaparız." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.