İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Avcı: "40 bine yakın öğrenci trafik eğitimi aldı"

Avcı: "40 bine yakın öğrenci trafik eğitimi aldı"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, ülkede daha güzel yarınlara ulaşabilmek için sadece kanserle, uyuşturucuyla değil, trafik kazalarıyla da mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 10/02/16 11:39
okuma süresi: 5 dak.
Avcı: "40 bine yakın öğrenci trafik eğitimi aldı"
A- A A+

Toplumda trafik bilincinin oluşturulmasının önemine dikkat çeken Dürüst, "Sadece Milli Eğitim Bakanlığı, Trafik Kazalarını Önleme Derneği değil, belediyeler, bakanlıklar, kamu ve özel kesimler de trafikte bilinçlenmemiz gerektiğini önemsemeli, bu konuda çaba göstermeli" dedi.

Bakan Dürüst bu sabah, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı ile trafik eğitmeni Nesil Garanti'yi kabul etti.

AVCI: "40 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ TRAFİK EĞİTİMİ ALDI"

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Avcı konuşmasında, trafik konusundaki ilk projelerin Bakan Dürüst döneminde hayata geçirildiğini vurgulayarak, Lefkoşa'daki Trafik Eğitim Parkı'nda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bugüne kadar 40 bine yakın öğrencinin trafik parkında eğitim aldığını belirten Mehmet Zeki Avcı, "Yılda 8 bine yakın ilkokul öğrencisi burada hem teorik hem de pratik eğitim alıyor. Bunun uzun vadede topluma fayda sağlayacağına inanıyoruz. Trafik eğitim binamızın eksik olması önümüzdeki en önemli engellerden biri" dedi.

"YETİŞKİNLERE DE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLİYOR"

Trafik Eğitim Parkı'nda yetişkinlere de eğitim verilmeye başlandığını söyleyen Avcı, şirket şoförlerine, ambulans şoförlerine, özellikle trafik suçu işleyen tutukluklara güvenli trafik eğitimi verildiğini kaydetti.

"EĞİTİMLERİN TOPLUMA YAYILMASI TEMENNİMİZDİR"

Avcı, ülkedeki subaylara ve astsubaylara soldan akan trafik konusunda, "sola uyum" eğitimi verildiğini de dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın Trafik Eğitim Binası inşa edilmesi konusundaki protokolüne işaret eden Avcı, binanın Dürüst döneminde açılması temennisinde bulundu.

Dernek Başkanı Mehmet Zeki Avcı, kabuldeki konuşmasında bazı projelerden ve Polis Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeden söz etti.

TRAFİK KONUSUNDAKİ PROJELER

Avcı, trafik suçu nedeniyle ehliyeti alınan sürücülere trafik eğitiminden sonra ehliyetlerinin geri verilmesi ve trafik ceza puanları dolmak üzere olan sürücülerin eğitim alarak indirimden yararlanması gibi projeler olduğunu anımsattı.

"7'DEN 70'E HERKESE..."

Avcı, "Trafik kazalarında birçok insan hiçbir suçu olmadan ölüyor. Uyuşturucu kadar trafik de önemli bir sorun. Trafik konusundaki eğitimin sadece çocuklar düzeyinde değil 7'den 70'e herkese ulaşması gerek" dedi.

DÜRÜST: "ÖNEMLİ MİSYON"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de kabuldeki konuşmasında, Trafik Kazalarını Önleme Derneği'nin yıllardır sürdürdüğü çalışmaları takdirle karşıladıklarını kaydederek, "Ülkemizde dernek olarak büyük boşluğu doldurmuş, önemli bir misyon üstlenmiş durumdasınız" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak trafiği önemsediklerini vurgulayan Dürüst, öğrencilerin trafik bilinci kazanması adına da ciddi bir eğilim içinde olduklarını söyledi.

Kemal Dürüst, Trafik Kazalarını Önleme Derneği'nin açıklamalarının, bilimsel çalışmalarının ve Trafik Eğitim Parkı'ndaki uygulamalı eğitimlerin bu sürece katkı koyduğunu belirtti.

"TRAFİĞİ ÖNEMSEMEK İÇİN İLLE BAŞIMIZA BİR OLUMSUZLUĞUN GELMESİNİ BEKLEMEYELİM"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, "Trafiği önemsememiz için ille başımıza bir olumsuzluğun gelmesini beklemeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Bunun için önemli adım bireylerin birbirine saygı duymasıdır. Trafikte alt yapı sorunları vardır ama önemli olan bunları ön plana çıkarmak değil ülkede trafik bilincinin yaratılması için çalışmaktır" dedi.

Sürece katkılarından dolayı Kuzey Kıbrıs Turkcell'e de teşekkür eden Dürüst, önümüzdeki hafta Trafik Eğitim Binası konusunda tarafların bir araya gelebilmesi için bir davette bulunduğunu söyledi.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği'ne her zaman destek vereceklerini kaydeden Kemal Dürüst konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Daha güzel yarınlara ulaşabilmek için sadece kanserle, uyuşturucuyla değil, trafik kazalarıyla da mücadele etmeliyiz. Trafik bilincini nasıl luşturabileceğimizi değerlendirmemiz gerekiyor. Sadece Eğitim Bakanlığı, Trafik Kazalarını Önleme Derneği değil, belediyeler, bakanlıklar, kamu ve özel kesimler trafikte bilinçlenmemiz gerektiğini önemsemeli, bu konuda çaba göstermeli."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.