İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

British Council Kıbrıs Ofisi, AB Burs Programı'na başvuruların başladığını duyurdu

British Council Kıbrıs Ofisi, AB Burs Programı'na başvuruların başladığını duyurdu

British Council Kıbrıs Ofisi, 2016 - 2017 Akademik Yılı için Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Avrupa Birliği Burs Programı'na başvuruların başladığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 10/02/16 18:43
okuma süresi: 2 dak.
British Council Kıbrıs Ofisi, AB Burs Programı'na başvuruların başladığını duyurdu
A- A A+

Burs programı için başvuruların 28 Mart Pazartesi günü saat 17:00'ye kadar British Council'e (C-Quals Binası, 7 Şht. Üsteğmen Ünal Genç Sok, Marmara Bölgesi, Lefkoşa) yapılması gerekiyor.

British Council Kıbrıs Ofisi'nden yapılan duyuruya göre Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türk toplumunu Avrupa Birliği'ne yakınlaştırma hedefi doğrultusunda, 2016 – 2017 Akademik Yılı'nı kapsayan süre içinde kullanılacak yaklaşık 128 burs için 1,920,000 EURO ayırdığını açıkladı.

Burslardan Kıbrıslı Türk öğrenciler, mezunlar, profesyoneller ve staj yapmak isteyenler 4 ayrı kategoride yararlanacak.

Lisans ve lisans üstü eğitim (master, doktora ve doktora sonrası) programlarına başvurmak isteyenler için burslar bir yılı kapsayacak; kısa dönem eğitim ve staj programları ve dil kurslarından yararlanmak isteyenler veya akademik araştırma yapmak isteyenler için ise 2 ile 6 aylık bir süreyi kapsayan burslar verilecek.

Başvuru ve seçim süreci, başvuru formunun gerekli belgelerle birlikte sunulması, yazılı Genel Yetenek Testi ve seçilen eğitimin AB resmi dilinde bir dil sınavı ve niyet mektubu ile mülakatı içeren üç aşamadan oluşuyor.

Yazılı sınavların 16 Nisan Cumartesi; mülakatların ise 30 Mayıs -15Haziran tarihleri arasında yapılması öngörülüyor.

British Council farklı zaman ve mekanlarda bursların tanıtımı, başvuru koşulları ve yöntemlerini içeren bir dizi bilgilendirme etkinliği sunacak. İlgili adaylar, burslarla ilgili daha detaylı bilgileri, burs kategorilerini, uygunluk kriterlerini ve başvuru dokümanlarını http://www.facebook.com/ABBurs.eu Facebook sayfasından takip edebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.