İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Soyer: "Birlik ve dayanışma 'delete' oldu"

Soyer: "Birlik ve dayanışma 'delete' oldu"

Eski Başbakan, CTP Eski Genel Başkanı ve CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, süren birçok tartışmanın kamuoyu önü yerine tezler ile parti içinde yapılması gerektiğine vurgu yaparken, CTP'de eskiden daha yaygın olan tartışma kanallarının, birlik içinde davranma kültüründen uzaklaşılması ve bireysellik nedenleri ile daraldığını ifade etti. Soyer, "CTP'nin temel sloganı olan Birlik – Mücadele – Dayanışma'dan birlik ve dayanışma kavramları 'delete' oldu(silindi); mücadele kavramı ise didişmeye döndü" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 11/02/16 08:45
okuma süresi: 2 dak.
Soyer: "Birlik ve dayanışma 'delete' oldu"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Eski Başbakan, CTP Eski Genel Başkanı ve CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, son günlerde CTP'ye tüzük ve programlarına ters davrandığı gerekçesi ile yönlendirilen eleştirileri değerlendirdi.

"Görüşler kadar görüşlerin ifade biçimi de önemli"

Tüm düşüncelerin değerli olduğunu, katılmadığı görüşlere de değer verdiğini ifade eden Soyer, görüşler kadar görüşlerin ifade biçiminin de önemli olduğunu anlattı.

Soyer, CTP'nin durumu ile ilgili birçok arkadaşının değerlendirmelerde bulunduğunu aktararak, esas önemli olanın bu değerlendirmeleri yapan kişilerin ifade şekilleri ile olumlu katlı sağlamaları olduğunu anlattı.

"Partinin tüzüğü, programı ve siyasal tezleri özerkleştirme yönünde"

CTP'nin en çok eleştiri aldığı özelleştirme konusunda konuşan Soyer, partinin hem tüzük ve programının hem de siyasal tezlerinin özelleştirme değil, özerkleştirme yönünde olduğunu hatırlattı.

"Eğer tezler orada duruyorsa ve siz farklı düşünüyorsanız, görüşünüzü tezlerinizle birlikte ortaya koyacaksınız" diyen Soyer, süren birçok tartışmanın kamuoyu önü yerine tezler ile parti içinde yapılması gerektiğine vurguladı.

"Birlik kültüründen uzaklaşıldı, bireysellik ortaya çıktı"

Ancak, CTP'de eskiden daha yaygın olan tartışma kanallarının, birlik içinde davranma kültüründen uzaklaşılması ve bireysellik nedenleri ile daraldığını ifade eden Soyer, "Eskiden her şey çok iyiydi diyemem ama CTP'nin temel sloganı olan Birlik – Mücadele – Dayanışma'dan birlik ve dayanışma kavramları 'delete' oldu(silindi); mücadele kavramı ise didişmeye döndü" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.