İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Su brifingine katılmayan Benli: "Figüran değilim"

Su brifingine katılmayan Benli: "Figüran değilim"

Türkiye'den gelen suyun yönetim ve işletmesi konusunda Hükümet adına dört bakanın Ankara'da yaptığı temasların Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesi ve Başbakan Kalyoncu'ya sunulması ardından dün akşam 28 belediye başkanına İçişleri Bakanlığı'nda verilen "brifinge" katılmayan Belediler Birliği Başkanı Ahmet Benli, kendisine istemesine rağmen döküman verilmediğini belirterek "ben figüran değilim" dedi.

Yayın Tarihi: 11/02/16 09:26
okuma süresi: 3 dak.
Su brifingine katılmayan Benli: "Figüran değilim"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Vatan MEHMET

Öte yandan dünkü LTB Belediye Meclisi toplantısında bazı üyelerin "su meselesi netleşmeden mâli konuları görüşmenin ne anlamı var" diyerek toplantıyı terk ettiği ve ciddi tartışmaların yaşandığı öğrenildi. LTB Başkanı Harmancı'nın katılmadığı belediye meclisi toplantısında toplantının devam etmesi ya da etmemesi üzerine yapılan oylamada 9'a 8 "devam kararı" çıktığı halde CTP ve TDP'li üyeler toplantıyı terk etti.

LTB Başkanı Harmancı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hükümetin su konusunda karar vermiş olduğunu belirterek rahatsızlığını dile getirdi. Harmancı açıklamasında "su özel bir şirket tarafından işletilecektir. Belediyelere tanınan seçenek kağıt üzerinde, realitede yok" değerlendirmesini yaptı.

Belediyelere yönelik brifing sonrası değerlendiren Tarım Bakanı Şahali "belediye Başkanlarına geldiğimiz noktayı ifade ettik. Çok katılımlı ve anlamlı bir toplantı oldu. Umarım ki bir iki gün içerisinde konuyu net bir biçimde sonuçlandıracağız. Başbakan kesin açıklamayı yapacak. Ankara'dan gelirken bir belge getirdik ve bu belgeyi bakanlar kurulunda değerlendirdik. Aynı prosedür Türkiye'de de çalışmakta. Hükümetler bunu değerlendirecek ve netleşmiş olacak. Şu an için tarih belli değil ama çok zaman almayacak" dedi.

Anadolu Ajansı'na su konusunda anlaşmanın yakında imzalanacağını belirten Maliye Bakanı Özgür ise Türkiye'nin taahhütlerini yerine getirdiğini ifade ederek "alternatifli birkaç anlaşma metni hazırladık. Bu önerilerden birini iki devlet belirleyecek ve uygulamaya sokacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Su konusundaki formüllerde Türkiye ile KKTC arasında bir orta yolun bulunduğu; Türkiye'nin hassasiyeti olan ihale süreçlerindeki olası belirsizliklerin giderilerek "çoklu katılım"ın sağlanacağı bir metodun düzenlendiği belirtiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.