İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Cumhuriyet Meclisi heyeti Bursa'ya davet edildi

Cumhuriyet Meclisi heyeti Bursa'ya davet edildi

Ankara'da üst düzey temaslar gerçekleştiren KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan ve divan heyeti, Bursa Valisi Münir KARALOĞLU tarafından Bursa'ya da davet edildi.

Yayın Tarihi: 11/02/16 11:04
okuma süresi: 3 dak.
Cumhuriyet Meclisi heyeti Bursa'ya davet edildi
A- A A+
Bursa Valisi KKTC Cumhuriyet Meclisi heyetini Bursa'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek bu tür ziyaretlerin önemine vurgu yaptı. Bursa hakkında heyete bilgi veren Karaloğlu , karşılıklı ziyaretlerin dostluğu, dayanışmayı artırdığını ve işbirliği olanaklarını güçlendirdiğini söyledi.

Siber, heyete gösterilen ilgi ve misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek en iyi iletişim yolunun herzaman ifade edildiği gibi yüzyüze iletişim olduğunu söyleyerek bu tür karşılıklı ziyaretlerin gerçekleşmesini önemli olduğunu söyledi.
Bursa'ya günübirlik ziyaret gerçekleştiren heyet Bursa Büyükşehir Belediye Başkani Recep Altepe ile de biraraya geldi. Heyete, Bursa'nın tarihi ve kültürel eserleri tanıtıldı. Şehrin tarihinin, kültürel ve sosyal geçmişinin sergilendiği Bursa Kent Müzesi ile ilgili bilgi alan Dr.Siber ve heyeti, KKTC'deki tüm şehirlerimizde de böyle müzelerin açılmasını hedeflediklerini belirtti.

"Bu müzeler, şehrin tarihsel geçmişini, bir taraftan da şehir yaşamının sosyal ve kültürel tarihini görsel olarak sergiliyor. Bugün kaybolmuş adetlerin ve mesleklerin o şehrin tarihsel sürecindeki yerini anlatıyor. Toplum belleğine, kültürüne, aidiyetine büyük katkı yapan bu tür müzelerin zengin tarihi ve kültürel geçmişi olan ülkemizde de açılması için çalıştıklarını söyledi..

Konuyla ilgili her türlü katkı ve deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ise Türkiye'nin birçok şehrinde kent müzeleri açıldığını ve bu konudaki bilgi birikimlerini paylaştıklarını söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sağlıklı şehir hedefiyle gıda güvenliğine büyük önem verdiğini belirtti. Aynı zamanda sosyal ve kültürel alanlardaki öncü çalışmaları nedeniyle bir marka kent yarattıklarına vurgu yaptı. Siber de divan heyetiyle birlikte ziyaret ettikleri Bursa'nın her yönüyle gelişmiş yapısından çok etkilendiklerini belirtti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.