İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Tüm su kaynaklarımızı özelleştirip sattılar, sizi tarih affetmeyecek"

BKP: "Tüm su kaynaklarımızı özelleştirip sattılar, sizi tarih affetmeyecek"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye hükümeti ile varılan anlaşma ile Türkiye'den gelen suyun yanı sıra, yerel su kaynaklarımızında özelleştirilmesinin kabul edildiğini belirterek, "İçtiğimiz sudan, yağmur suyuna kadar tüm su kaynaklarımızı özelleştirip satan CTP-UBP hükümetini ne Kıbrıs Türk toplumu ne de tarih affedecek" dedi.

Yayın Tarihi: 11/02/16 13:22
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Tüm su kaynaklarımızı özelleştirip sattılar, sizi tarih affetmeyecek"
A- A A+

Belediyeler saf dışı bırakılmıştır

Türkiye hükümeti ile pazarlık yapıldığı ve ortak noktadan buluşulduğu yönünde uzun bir süredir demagoji yapıldığını ve halkın oyalandığını kaydeden Korkmazhan, "CTP-UBP hükümeti, Türkiye'den gelen suyun, yerel su kaynaklarımızın, yağmur suyunun, tüm alt yapımızın özelleştirilmesini ve mülk devrini kabul etmiştir. Kamunun denetleyici olacağı söylemden ibarettir. Belediyeler saf dışı bırakılmıştır" dedi.

Suya erişim hakkımız özel şirketlerin iki dudağı arasına hapsedildi

Suyun kamu hizmeti olmaktan çıkartılarak, metalaştırılıp, ticarileştirildiğini vurgulayan Korkmazhan, "Doğal bir kaynak ve insan hakkı olan suya erişim özel şirketlerin elde edeceği kâr oranına göre sınırlandırılmıştır. İçeceğimiz ve kullanacağımız su özel şirketlerin iki dudağı arasına hapsedilmiştir" dedi.

Su kamusal bir hizmet ve haktır

BKP'nin, suyu kamusal bir hizmet ve hak olarak gördüğünü, mülkiyetinin toplumda, yönetiminin ise seçilmişlerden oluşacak kamu denetimindeki Su Kurumunda olmasını öngördüğünü vurgulayan Korkmazhan, suyun özelleştirilmesine karşı mücadeleye kararlı bir şekilde devam edeceklerini kaydetti.

Sömürgeci ve onların işbirlikçileri ile mücadele şarttır

Suyun yönetimi ile ilgili yaşanan sürecin Kıbrıs Türk toplumunun toplumsal varoluş yada yokoluş ikilemi ile karşı karşıya bulunduğunu açıkca ortaya koyduğunu belirten Korkmazhan, toplumsal varoluş için sömürgecilere ve işbirlikçilere karşı mücadele çağrısında bulundu.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.