İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Çakıcı: "Vatandaşlıklar KKTC yasalarına göre verilir"

Çakıcı: "Vatandaşlıklar KKTC yasalarına göre verilir"

TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, ülkede verilecek vatandaşlıkların yasalara ve devlet yönetimine bağlı olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 11/02/16 13:50
okuma süresi: 4 dak.
Çakıcı: "Vatandaşlıklar KKTC yasalarına göre verilir"
A- A A+

Çakıcı, vatandaşlıklar konusunda Türkiye'den gelen taleplerin "müdahale" olduğunu savunarak, "Kimin vatandaş yapılacağını devlet belirler, başka biri belirleyemez, talep edemez" diye konuştu. Çakıcı, hükümeti su, Ercan Havalimanı, sivilleşme, vatandaşlıklar konusunda eleştirdi.

TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, Meclis Genel Kurulu'nda söz alarak, Meclis Başkanlık Divanı'nın Ankara ziyareti ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmeyi değerlendirdi.

Çakıcı, "Kimin vatandaş yapılacağını devlet belirler, başka biri belirleyemez, talep edemez. Türkiye Cumhuriyeti takdir eder ülkesine vatandaş yapar, ülkesine alır ama KKTC'de kendi yasalarına göre vatandaş yapılır" diye konuştu.

Hükümetin tam teslim olduğunu öne süren ve "kime hizmet ettiğini" soran Çakıcı, Türkiye'ye karşı cevap olmadığını, sus pus oturulduğunu, korkak cevap verildiğini savundu, vatandaşlık konusunun hem Erdoğan hem de Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile yapılan görüşmede gündeme geldiğini kaydetti.

"Her ülkenin kendi gerçeği var, küçük bir ülkeyiz. Herkesi vatandaş yapamayız, ancak yaşamı kolaylaştıran beyaz kimlik veriyoruz" diyen Çakıcı, vatandaşlığın insanlık hakkı olduğunu kaydetti.

Vatandaşlıklarla ilgili Avrupa'daki düzenlemeler hakkında bilgi veren Çakıcı, bir insanın vatandaşlığı yoksa vatandaşlık hakkı olduğunu, ancak başka ülkede vatandaşlığı varsa bulunduğu ülkede de vatandaşlık hakkı alacak diye bir durumu olmadığını kaydetti.

Bu konudaki davranışları "müdahale" olarak niteleyen Çakıcı, su konusunda da belediyelerin hakkının özele verilmeye çalışıldığını, asker, polis merkez bankası yanında şimdi de su belediyelerin yetkilerinin devredilmeye çalışıldığını iddia etti, sert eleştirilerde bulundu.

SAYIŞTAY DENETİM RAPORU

Çakıcı'nın konuşmasının ardından genel kurulda "Pia Bella İşletmecilik Şti. Ltd'in Kumarhane İmtiyaz İzni ile Greenzodiac Live Games & Casino Ltd.'in Kumar Mesleği İcra İşletmecisi İznine İlişkin Sayıştay Denetim Raporu" ele alındı.

Raporu komite başkanı DPUG Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy okudu.

ANGOLEMLİ

Rapor üzerine söz alan TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli, raporu 3 kez okuduğunu ve zor anladığını ifade ederek, ülkede çıkarılan afları ve aflarla izin uzatılmasını eleştirdi.

Angolemli, af çıkacağı bilinciyle kimsenin vergi ödemediğini, kimsenin gerekli şartları yerine getirmediğini ifade ederek, yanlış yolda yüründüğünü kaydetti.

Kumarhanelerin izinlerinin her şartta uzatılmasını, denetim yapılmamasını eleştiren ve siyasi partilerin bir şekilde bu kumarhanelerle "bilet satın almaları" da olsa ilişki sağladığını ve bu yüzden siyasilerin sesini çıkarmadığını iddia eden Angolemli, otellerin her şey dahil uygulamasını da yanlış bulduğunu söyledi, ülke şartlarına göre düzenleme yapılmasını istedi, Turizm Bakanlığı'nı göreve çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.