İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Karadeniz Kültür Derneği'nden, müzakereler ve mülkiyet konusunda açıklama

Karadeniz Kültür Derneği'nden, müzakereler ve mülkiyet konusunda açıklama

KKTC Karadeniz Kültür Derneği, müzakereler ve mülkiyet konusunda açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 11/02/16 14:17
okuma süresi: 2 dak.
Karadeniz Kültür Derneği'nden, müzakereler ve mülkiyet konusunda açıklama
A- A A+

Dernek Başkanı Baki Aygün tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın açıklamaları hem KKTC ekonomisi ve emlak piyasası üzerinde manipülatif sonuçlar doğuracak, hem de KKTC tapularına güvenin sarsılması neticesinde halkımızda tedirginlik oluşturacaktır. Bu ülkemize verilebilecek en büyük zararlardan biridir" ifadesine yer verildi.

Mülkiyet konusuna ilişkin görüşmelerin "Demopoulos Davası"ndaki hukuki kazanımlar üzerinden değil Rum Yönetimi'nin arzu ve talepleri üzerinden yürütüldüğünü de savunan Aygün, şöyle devam etti:

"AİHM'in 1 Mart 2010'daki Demopoulos Davası'na ilişkin kararına göre mülk, maddi bir şeydir ve parayla tazmin edilebilir ilkesinden hareketle eski mülk sahiplerinin (Rum) taleplerinin maddi tazminatla çözülmesi halinde malın iadesi zorunlu değildir.

Yani eski mülk sahibinin (Rum) tazmin edilmesi halinde ilk söz sahibi KKTC'dir. Demopoulos kararı bu kadar açıkken her iki taraftan yapılan açıklamalardan anlaşıldığı kadarıyla ilk söz sahibi eski mülk (Rum) sahibi olacaktır. Bu itibarla mülkiyet konusunda yıllardır süren mücadelemiz ve sonucunda oluşturulan Taşınmaz Mal Komisyonu'nun AİHM tarafından kabul edilmesi ile birlikte Demopoulos Davası kararı ile kazanılmış haklarımız heba edilmiştir."

Müzakereler konusunda KKTC makamlarınca değil Rum Yönetimi tarafından bilgilendirildiklerini de iddia eden Aygün, Cumhurbaşkanı'nı görüşmeler konusunda gelinen aşamayı ve daha ayrıntılı bilgileri toplumla paylaşmaya çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.