İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Kalyoncu: "Kendinizi padişah sanmayın"

Kalyoncu: "Kendinizi padişah sanmayın"

"Suyu Kıbrıs'a getiren Türkiye şartlarını ortaya koydu. Başbakan olarak su ile ilgili yapacak çok bir şeyimiz olmadığı kanaatindeyim" ifadelerini kullanan Başbakan Ömer Kalyoncu, Belediyeler Birliği Başkanı Benli'nin su konusunda gerçekleştirilen brifing toplantısına katılmayarak "figüran değilim" çıkışının hatırlatılması üzerine "Parti çabası ile makama geldiklerini unutmasınlar; Kendilerini padişah sanmasılar" diye konuştu.

Yayın Tarihi: 12/02/16 07:58
okuma süresi: 6 dak.
Kalyoncu: "Kendinizi padişah sanmayın"
A- A A+

Başbakan Ömer Kalyoncu, Kıbrıs Postası'na özel açıklamalarda bulundu. Su krizinden, hükümet krizine kadar birçok konuya değinen Kalyoncu, bazı bakanların 28 Belediye Başkanı'na su konusunda 'brifing' vermek üzere düzenlenen toplantıya 'Ben figüran değilim' diyerek katılmayan Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediyesi Başkanı Ahmet Benli'ye de çıkıştı.

Seçim dönemlerinde partilerin ve parti üyelerinin birileri bir makama gelsin diye büyük sarf ettiğini vurgulayan Kalyoncu, "Arkadaşların ağızlarını açtıklarında yeterli dikkati sarf etmediğine inanıyorum. Unutmayacaklar ki, önemli sayıda insanın desteği ve çabası ile oraya gelmişlerdir. O makama geldikten sonra kendilerini kral ve padişah hissetmeleri doğru bir davranış değildir. Bu sadece Sayın Benli için değil, tüm seçilmişler için geçerlidir" dedi.

Hükümet ortağı UBP'nin Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün "Önemli yasaları Haziran'a kadar geçirmeyeceksek, hükümette olmamızın bir anlamı yok" diyerek CTP'ye Haziran'a kadar süre vermesini de değerlendiren Başbakan, "Hükümet, reform hükümeti olacak dedik ama Meclis yeterli hızda çalışmıyor. Ama bu sadece bir partinin milletvekilleri ile alakalı değil" dedi.

Kıbrıs Postası - Canan Onurer / Filiz Seyis

Türkiye'den gelen suyun yönetim ve idaresi krizi ile hükümette yaşananlar konularında Kıbrıs Postası'na çarpıcı açıklamalarda bulunan Başbakan Ömer Kalyoncu, su konusunda düzenlenen 'brifing' toplantısına 'Ben figüran değilim' diyerek katılmayan Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediyesi Başkanı Ahmet Benli'ye tepki gösterdi.

"Arkadaşların ağızlarını açtıklarında yeterli dikkati sarf etmediğine inanıyorum"

"Hiçbir seçilmiş kişi sadece kendi kendini temsil edemez. Bir partiyi, halkı veya kitleyi de temsil eder" diyen Kalyoncu, seçim dönemlerinde partilerin ve parti üyelerinin birileri bir makama gelsin diye büyük sarf ettiğini, dolayısı ile seçilmiş kişilerin konuşurken dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Kalyoncu, "Arkadaşların ağızlarını açtıklarında yeterli dikkati sarf etmediğine inanıyorum. Unutmayacaklar ki, önemli sayıda insanın desteği ve çabası ile oraya gelmişlerdir. O makama geldikten sonra kendilerini kral ve padişah hissetmeleri doğru bir davranış değildir. Bu sadece Sayın Benli için değil, tüm seçilmişler için geçerlidir" şeklinde konuştu.

"Su ile ilgili bu kadar konuşma lüksümüz yok"

Türkiye'den gelen suyun yönetimi ve idaresi konusunda gelinen aşamayı "su ile ilgili yapacak çok bir şeyimiz olmadığı kanaatindeyim" sözleri ile özetleyen Kalyoncu, suyu adaya getirenin belli şartlar ortaya koyduğunu ve bu şartların dışında hükümete teslimat yapılmayacağını kaydetti.

Kalyoncu şunları kaydetti:

"Bu ülkede su sorunu var. Bazı bölgelerimizde su dahi yoktur, evlere su tankerlerle taşınıyor. Böyle bir ortamda su ile ilgili bu kadar konuşma lüksümüz olmadığını düşünüyorum.

Bu su, Türkiye Cumhuriyeti tarafından buraya kadar getirildi. Biz hükümeti kurarken su konusunu kucağımızda bulduk ve o günden beridir çözmeye çalışıyoruz.

Şimdi gelinen nokta daha net bir noktadır. Önümüzdeki günlerde gidip gerekli temasları da yaptıktan sonra bu konuyu artık bağlamamız gerektiğine inanıyorum."

"Suyu getiren şartlarını ortaya koydu, aksi takdirde teslimat yapmayacak"

"Ben özelleştirmeden yana olmayan bir insanım. Ancak bu su buraya kadar geldi ve bu su bize belli şartlarda teslim edilecek. Suyu buraya getiren şartlarını ortaya koymuştur. Burada bulunan hükümete bu şartların dışında teslimat yapılmayacak. Dolayısıyla hükümette kim olursa olsun çok fazla şansı olmazdı.

CTP'nin hükümette olması nedenle iyi bir tartışma yaratılmıştır ve şu an gelinen nokta ilk noktadan çok daha iyidir. Su ile ilgili yapacak çok bir şeyimiz olmadığı kanaatindeyim. Dolayısıyla bu işi artık bağlamamız lazım.

'CTP özelleştirdiydi, özelleştirmediydi' gibi bir tartışma, konunun farkında olmamak demektir. Çünkü bize suyu teslim edecek olanların şartları budur. Aksi takdirde, su bize teslim edilmeyecek. Suya ihtiyacımız var mı? Var."

"Meclis yeterli hızda çalışmıyor"

Hükümet ortağı UBP'nin Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün "Önemli yasaları Haziran'a kadar geçirmeyeceksek, hükümette olmamızın bir anlamı yok" diyerek CTP'ye Haziran'a kadar süre vermesini de yanıtlayan Başbakan, "Aynı şey bizim için de geçerli" dedi.

Meclisin yeterli hızda çalışmamasından yakınan Kalyoncu, bunun sadece bir parti ile alakalı olmadığının altını çizdi.

Komitelerden yeteri kadar verimli olamadığını ifade eden Kalyoncu, milletvekillerinin çalıştığını ancak sonuç alamadıklarını belirtti.

Kalyoncu, "Ben meclis açılırken de söylemiştim, 'önemli olan meclisin hızlı ve verimli hale gelmesidir' demiştim. Hüseyin Özgürgün bunu tekrarladı, başka bir şey söylemedi" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.