İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Personel Dairesi, Bakanlıklarla ilgili gerekirse suç duyurusunda bulunacak

Personel Dairesi, Bakanlıklarla ilgili gerekirse suç duyurusunda bulunacak

Personel Dairesi'nin kamuda başlattığı denetimler devam edecek. İlk olarak Turizm Bakanlığı ve bakanlığa bağlı daireleri denetleyen Personel Dairesi, denetimler sonucunda görev yerinde mazeretsiz olarak bulunmayan personel için yasaya dayanarak maaş kesintisini öngörürken, kadro görevleri dışında görev yaptığı tespit edilen personelin gerekli göreve verilmemesi halinde ise ilgili Bakanlık ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Yayın Tarihi: 13/02/16 09:23
okuma süresi: 2 dak.
Personel Dairesi, Bakanlıklarla ilgili gerekirse suç duyurusunda bulunacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Personel Dairesi Müdürü Metin Karaderi, kamuda başlatılan denetimler ile ilgili Kıbrıs Postası'na bilgi verdi.

Turizm Bakanlığı ve bakanlığa bağlı daireler ile başlayan denetimlerin devam edeceğini belirten Karaderi, her ay bir bakanlığın bağlı daireleri ile birlikte denetleneceğini anlattı.

Denetimlerin personelin tedbir almasına fırsat vermemek için sürpriz bir şekilde yapılacağını ifade eden Karaderi, tespitlerini ise ilgili bakanlığa ve Başbakalık'a yazılı olarak bildireceklerini belirtti.

Turizm Bakanlığı'nda 18-22 Ocak tarihleri arasında yapılan denetimlerde farklı günlerde toplam 9 personelin görev yerinde bulunmadığının, 4 personelin kadro görevleri dışında görev yaptığının ve 2 kişiye ise kadro görevlerinin verilmediğinin tespit edildiği bilgisini veren Karaderi, bu tespitlerin düzeltilmemesi halinde yasal işlem başlatacaklarını söyledi.

"Yasal işlem başlatacağız"

Karaderi şöyle konuştu:

"Görev yerinde olmadığını tespit ettiğimiz personelin varsa yasal mazeretlerini sunmalarını talep ettik. Eğer yasal mazeretleri yoksa Kamu Görevlileri Yasası'nın 121. Maddesi gereği söz konusu personelden çalışmadıkları günler için maaş kesintisi yapılacak.

Kadro görevi dışında görev yaptığı tespit edilenler için ise ikinci kez denetim yapacağız. Eğer kadro görevleri dışında görev yapmaya devam ediyorlarsa, gerekirse ilgili bakanlık ile ilgili Savcılık'a suç duyurusunda bulunacağız."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.