İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Seyis'ten DEV-İŞ üyelerine çağrı: "Kavga sizi bekliyor!"

Seyis'ten DEV-İŞ üyelerine çağrı: "Kavga sizi bekliyor!"

DEV-İŞ Eski Başkanı Mehmet Seyis, Türkiye'den gelen suyun yönetimi ve işletmesi konusunda varılan mutabakat sonucunda belediyelerde su işlerinde çalışanların bir süre sonra işsiz kalabileceği uyarısında bulunarak, "Hade arkadaşlar kavga sizi bekliyor ve kavga sizi seviyor" ifadeleri ile tüm DEV-İŞ üyelerine mücadele çağrısında bulundu. Bir süre önce yaşadığı sağlık sorunundan dolayı DEV-İŞ Başkanlığı görevinden ayrılan ve oksijen takviyesi aldığı bilinen Seyis, işçilerin bu yolda vereceği kavgada kendi safında yerini alacağını "Canım avucumda olsa, oksijenimi alır yanınıza gelir, safımda yerimi alırım" sözleri ile duyurdu.

Yayın Tarihi: 13/02/16 11:37
okuma süresi: 5 dak.
Seyis'ten DEV-İŞ üyelerine çağrı: "Kavga sizi bekliyor!"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

KKTC-TC arasında imzalanmak üzere olan ve Hükümetin büyük ortağı CTP'nin içinden etkili isimler de dâhil birçok çevrenin tepkisini çeken su antlaşmasına bir tepki de DEV-İŞ Eski Genel Başkanı Mehmet Seyis'ten geldi.

Yaklaşık bir sene önce yaşadığı bir akciğer rahatsızlığı nedeniyle DEV-İŞ'teki görevinden istifa eden ancak DEV-İŞ'in çalışmalarına desteğini sürdüren Eski Başkan Seyis, sosyal medyadan yaptığı açıklamada özellikle belediye çalışanı DEV-İŞ üyeleri olmak üzere tüm üyelere 'kavga' çağrısında bulundu.

Oksijen takviyesi alan Seyis, oksijeni ile safında yerini alacağını duyurdu

Belediyelerde su işlerinde çalışanların özel şirkete devri ve bir süre sonra işsiz kalma riski ile karşı karşıya olduğu uyarısında bulunan Seyis, 'yaşamıma yön veren' sözleri ile tanımladığı DEV-İŞ üyelerinin baskıları ve arkadaşlarının işsiz kalmasını kabul etmeyeceğini vurguladı.

Rahatsızlığı nedeniyle oksijen takviyesi aldığı bilinen Seyis, işçilerin bu yolda vereceği kavgada kendi safında yerini alacağını "Canım avucumda olsa, oksijenimi alır yanınıza gelir, safımda yerimi alırım" sözleri ile duyurdu.

"Belediyelerde su işlerinde çalışan arkadaşlarımızın işsiz kalması söz konusu"

Seyis'in paylaşımı şöyle:

"Özellikle belediye çalışanı DEV-İŞ üyeleri ve tüm DEV-İŞ üyelerine açık çağrımızdır.

Su ile alakalı yaşanan soruna karşı kavga için hazır olun ve bilin ki özellikle belediyelerde su işlerinde çalışan arkadaşlarımızın özel şirkete devri ve aslında bir süre sonra işsiz kalması söz konusudur.

Bunu bile kabul eden işçiler ve toplumun tüm hakları rahat tartışılır ve kaldırılır.

Bundan sonra ise tüm hizmetlerin özele devri ve tüm haklarınızın kaldırılması aşaması gelecektir.

Benim yaşamıma yön veren DEV-İŞ üyeleri, ne baskıları ve ne de arkadaşlarının işsiz kalmasını kabul etmedi, etmez.

Hade arkadaşlar kavga sizi bekliyor. Ve kavga sizi seviyor. Bu yolda vereceğiniz kavgada hani derler ya "iki elim kanda olsa gelirim" diye.

Daha ileri canım avucumda olsa, oksijenimi alır yanınıza gelir safımda yerimi alırım."

DEV-İŞ grev dâhil her türlü mücadeleyi gündemine aldı

Öte yandan DEV-İŞ de yaptığı yazılı açıklamada KKTC-TC arasında imzalanmak üzere olan Su antlaşmasını büyük bir hayret ve öfkeyle izlediğini kaydederek, örgütlü olduğu tüm iş yerlerinde grev dâhil her türlü mücadeleyi gündemine aldığını duyurdu.

DEV-İŞ'ten yapılan açıklama şöyle:

"Bizler için su, temel bir ihtiyaç, yaşamın kaynağıdır. Su, insanlığın en büyük varoluş aracıdır. Su bir meta değildir. Su ticari bir araç değildir. Su kar amacı güdülecek bir varlık değildir. Dolayısıyla su özelleştirilemez, su bir şirketin kar amacı haline getirilemez. Fakat bugün Kıbrıslı Türkleri temsil ettiğini iddia edenler, yaşamımızın kaynağını, suyu ve su yönetimini elimizden alıp özel bir şirkete vermek üzereler. Hükümet Kıbrıslı Türklerin yaşam hakkını gasp etmektedir.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi su kaynakları, evinizdeki kuyulara kadar ve hatta isale hatlarının geçtiği toprağa kadar özel şirkete verilmek istenmektedir.

Bunun yanında yapılacak yeni yatırımların toprak bedeli olan "istimlak" bedeli dahil halkın vergisi ile ödenecektir. Tüm bunlar bu antlaşmanın vehametini gözler önüne sermektedir.

Bu antlaşma ile birlikte şu an zaten çok zorda olan belediyeler hızla batış ve kapanma sürecine gidecekler, kendi vergilerini dahil özel şirket aracılığı ile toplayacaktır."

"Halk henüz daha son sözünü söylemedi"

"Böyle bir rezalete imza koyanlar ve bunu mecliste onaylamaya hazırlananlar, Kıbrıslı Türklerin karşısına hangi yüzle çıkacaklardır? Suyu, yaşamımızın kaynağını bizlerden koparıp, özel şirketin tekeline bırakanların halka söyleyecek çok sözü kalmamıştır, ama bu halk henüz daha son sözünü söylememiştir.

DEV-İŞ bu konuda, örgütlü olduğumuz tüm iş yerlerinde grev dahil her türlü mücadeleyi gündemine almıştır. Tüm demokratik kitle örgütlerine, sol ve ilerici partilere, ekoloji ve hak savunucusu tüm derneklere su hakkı mücadelesini sokağa taşıma çağrısı yapıyoruz!"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.