İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Dürüst: "KKTC artık bir eğitim adası noktasına gelmiştir"

Dürüst: "KKTC artık bir eğitim adası noktasına gelmiştir"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar'ı ziyaret ederek, GAÜ'nün gelişimi, geleceğe yönelik projeleri ve yükseköğrenim sektöründe yaşanan sorunlarla ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu "GAÜ, dünyaya açılan penceremiz" diye konuştu, toplantıya GAÜ üst düzey yöneticileri de katıldı.

Yayın Tarihi: 13/02/16 17:01
okuma süresi: 7 dak.
Dürüst: "KKTC artık bir eğitim adası noktasına gelmiştir"
A- A A+

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, KKTC genelinde başlatmış olduğu okul ziyaretleri kapsamında, Üniversiteleri de ziyaret ederek, incelemelerde bulundu, yetkililerden üniversite hakkında bilgiler aldı.

Eğitim Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Dürüst, GAÜ ziyareti ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, Girne Amerikan Üniversitesi'nin gelişiminin KKTC'nin yüksek öğrenim yaşamına büyük bir vizyon kattığını belirtti.

Bakan Dürüst, siyasilerin gelip geçici olduğunu, ancak böylesi kurumların KKTC'ye mal olan köklü ve kalıcı kurumlar olduğunu belirterek, siyasilerin görevlerinin böylesi dünya markası haline gelmiş kurumların önünü açmak, işlerini kolaylaştırmak ve gelişmesine katkı koymak olduğunun altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, KKTC'nin bir eğitim adası olma yolunda ilerlemesinin artık tamamlandığını, KKTC'nin artık bir eğitim adası noktasına geldiğini de sözlerine ekleyerek, 84 bin 600 olan üniversite öğrenci sayısının yaklaşık olarak 24 bin öğrencinin 3'ncü ülke vatandaşlarından oluşmasının gurur verici bir durum olduğunu belirtti.

Kemal Dürüst, artan üniversite öğrenci sayısı ile birlikte, KKTC ekonomisine büyük bir ivme kattığı gerçeğinin de gözardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, üreticilerin, esnafın ve daha birçok sektörün gelişmesine ve büyümesine büyük katkılar sağladığını da belirtti.

"KKTC'deki tüm üniversitelerin başarısı, bizler için gurur kaynağıdır" diyen Bakan Dürüst, her zaman için üniversitelerin yanında olduğunu, her türlü desteği ortaya koymaktan geri durmayacaklarını ifade etti.

Dürüst, konuşmaların ardından GAÜ TV muhabiri ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide Bakan Dürüst, "GAÜ, KKTC ekonomik yapısına, siyasal yapısına çok büyük katkıda bulunan bir üniversite, dolayısıyla GAÜ'nün başta Sayın Serhat Akpınar olmak üzere bütün mütevelli heyetini, akademik kadrolarını yürekten tebrik ediyorum. Bugün yaklaşık olarak 8-10 noktada, dünyanın farklı noktalarında kampüs açma cesaretini ve başarısını ortaya koymuş tek üniversitemiz. Dolayısı ile Girne'den dünyaya açılan bir pencere olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

"GAÜ, öğrenci sayısına baktığımız zaman, kendini çok aşmış 16 binlere merdiven dayamış bir yapıda ve 4 bin civarında da üçüncü ülkeden öğrenci almış bir üniversitemiz. Dolayısı ile coğrafi konumundan dolayı, vizyonal yapısından dolayı bence ufku çok geniş, çok kısa bir süre içerisinde 20 bini bulur diye düşünüyorum. Sadece yurtdışında değil, KKTC'nin başka noktalarında da Girne ile sınırlı kalmayıp atılımlar yapma isteklerini ve vizyonlarını hep ön sıralarda bulunduran bir üniversitemiz. Ben çok başarılı buluyorum, gururumuzdur diyebileceğimiz bir noktadalardır" diyen Bakan Dürüst, "Bu güne kadar kazasız belasız gelmiş olup, kampüste hiçbir olayın olmadığı, huzur ve güven içerisinde, deniz ve dağın tam merkezinde aynı zamanda eğitim turizmine de ciddi anlamda katkı sağlayan, bu bölgedeki bütün üreticilerin üretimlerinin satılmasına, ihraç edilemeyen tüm ürünlerin de burada tüketilmesine imkan tanıyan, yeni yeni yatırımcılarla da kucaklaşarak birlikte çeşitli yatırımlara da giren bir üniversite anlayışı burada son derece doğru politikalarla emin adımlarla büyümüştür" dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi'ni son ziyaretinin üstünden sayılı günler geçmesine rağmen birçok gelişmenin gözüne çarptığını da vurgulayan Bakan Dürüst, "GAÜ, yaşayan ve sürekli nefes alan bir eğitim merkezi, burada hayat ve gelişmeler durmaksızın sürüyor ve her gün yeni bir gelişme, bir yenilik görebiliyoruz" dedi.

Konuşmasının sonunda Lefkoşa Surlariçi bölgesinde ortaya çıkan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ile ilgili görüşlerini de açıklayan Dürüst, "Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'ne henüz bir ziyaret gerçekleştirmiş değilim. İnşallah önümüzdeki günlerde oraya da gideceğim ama emin adımlarla GAÜ'nün tecrübe ve deneyimleriyle muhakkak kısa sürede belki de GAÜ'den de hızlı adımlarla ilerleyeceklerdir. Lefkoşa'nın merkezinde de gayet başarılı olacaklarına tam olarak inanıyorum, KAÜ'nün de GAÜ gibi başarılı olacağına eminim" dedi.

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar da, Dürüst'ün sözleri üzerine yaptığı konuşmada "Sayın bakanımıza üniversite olarak sonsuz teşekkür ediyorum. Bakanımızın ortaya koyduğu vizyon ve adadaki yükseköğretimin gelişimi ve yapılanması ve hedeflerin ortaya konması noktasında çok ileri bir görüşün ortaya koyuyor olmaları ve sadece biz değil bütün üniversitelerin bu konunun idraki içerisinde olmaları bizim için istisnai bir durumdur. Geçmişten bugüne kadar ortaya koyduğumuz bir çok çalışmanın, anlatabilir olma noktasında farkındalıkta bir takım zorluklar çektik ama sayın bakanımız ve bakanlığımız bir çok açılımları ve ileri adım atabilmemizin imkanlarını ortaya koymuşlardır. Bizler de bunun çok farkındayız" dedi.

Bu sorumluluğun ve ağırlığının farkında olduklarını belirten Akpınar "Sayın Bakanım çok güzel ifade ettiler, bizi aslında bizim kadar iyi biliyorlar, iyi çalıştılar, bizi izliyorlar. Bizim de GAÜ okullar grubu ve dış kampüslerimizle birlikte KKTC'yi en iyi noktaya taşıyacak, yükseköğretimde sadece üniversitemizi cazibe merkezi değil, bulunduğumuz her noktada bir dünya üniversitesi olarak en ileri adımları atmaya ve dünya üzerindeki yükseköğretimde bir liderlik pozisyonu ortaya koymaya, 20 bin öğrenci sayısına "2015 + 5" şeklinde yapmış olduğumuz stratejik gelişim programında yer vermiş olduğumuz şekilde ilerleyeceğimize ve tabi ki Girne başta olmak üzere KKTC'de tüm fakülteleriyle Havacılık'tan Denizcilik'e, tüm alanlarında bir çekim merkezi olmaya devam edeceğimize bir kez daha dile getiriyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.