İÇ HABERLER
okuma süresi: 10 dak.

Doğmamış çocuk katilleri

Doğmamış çocuk katilleri

KKTC kürtaj adı altında işlenen bebek cinayetleri ile çalkalanıyor.

Yayın Tarihi: 27/02/16 09:18
okuma süresi: 10 dak.
Doğmamış çocuk katilleri
A- A A+

Girne'de organize bir şekilde 3 yıldır devam eden yasa dışı kürtaj olayları arasında, 30 haftalık bir bebeğin doğumunun gerçekleşmesi sonrasında yaşamına klinikte boğularak son verildiği iddiaları, olayın boyutunu tıbbi cinayetten adli cinayet noktasına getirdi.

Girne'de önceki gün polisin ortaya çıkardığı yasa dışı kürtaj olayıyla ilgili olarak dün gün boyu süren skandal gelişmeler, sadece kürtajla ilgili yasa dışılığı değil, bebek cinayetlerini de gündeme getirdi ve bu konuda ciddi bir trafik ile ağın varlığını ortaya çıkardı.

Hz. Ömer Türbesi çevresinde polisin yaptığı çalışmalarda, gömülü oldukları tespit edilen 3 bebeğin geçmişte gömüldüğü, 1 bebeğin ise yeni gömüldüğünün saptanması sonrasında, tutuklamalar ve bu bağlamda verilen ifadeler ise beraberinde, kürtaj adı altında anne karnında alındıktan sonra canlı olan bebeklerin yaşamına son verildiği iddialarını getirdi.

Verilen şahadetlerde, yasadışı şekilde sonlandırılan hamilelikler arasında 30 haftalık bir bebeğin doğumunun gerçekleştirilmesinin ardından, bebeğin klinikte izlenen bir yöntemle "boğularak" öldürüldüğünün iddia edilmesi, olayın tıbben yasa dışılığının yanında adli cinayeti de gündeme getirdi.

Polisin Ada Hospital isimli özel bir sağlık merkezinde hamileliklerin yasal olmayan bir şekilde sonlandırıldığını tespit etmesi sonrasında gelişmelerle ilgili olarak dün Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan zanlılar Aziz Doğgün, Cemaliye Ölmez, Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Tunçbilek, Fahri Karagözlü, Rasıha Serdaroğlu, Ayşegül İşbilir ve Taner Okburan hakkında, 3'er gün tutukluluk emri verildi.

Polisin yanı sıra olayı mercek altına alan ve denetleme başlatan Sağlık Bakanlığı ise, 3 ayı geçmemek kaydıyla Ada Hospital'i kapattı.

Kıbrıs Postası Özel /Fotoğraf: Kamalı Haber

Girne'deki önceki gün Ada Hospital adlı doğum kliniğine polis tarafından yapılan baskında, hamileliği ilerleyen ve yasal olan 10 haftalık kürtaj süresini aşan kadınlara kürtaj yapıldığının ortaya çıkması ve polisin yaptığı çalışmalar sonucunda Karakum Zeyko Yağ Fabrikası bölgesi ile Çatalköy Hz. Ömer Türbesi bölgesinde gömülü olarak 1 bebek, 4' de fetüs bulmasının ardından dün gün boyu polis soruşturması sürdü.

Olayla ilgili olarak tutuklanan 3'ü doktor, 1'i anastezist, 1'i ebe, 1'i hemşire,1'i sekreter ve 1'i de güvenlik görevlisi olan zanlılar Aziz Doğgün (E -34), Cemaliye Ölmez (K-38), Mehmet Ali Tunçbilek (E-40), Verda Tunçbilek (K-41), Fahri Karagözlü (E-66), Rasıha Serdaroğlu (K-65), Ayşegül İşbilir (K-30) ve Taner Okburan (E-64) hakkında dün çıkarıldıkları Girne Kaza Mahkemesi'nde 3'er gün tutukluluk emri verildi.

Boş araziye gömdüler

Kıdemli Yargıç Fatma huzurunda görülen duruşmada, mahkemeye bilgi veren Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği'nden Polis Çavuşu Namık Kemal Baz, suçların 2013 ile 2016 yılları arasında meydana geldiğini, suçlarla ilgili zanlı Aziz Doğgün ile zanlı Cemaliye Ölmez'in yasal sınır olan 10 haftadan büyük fetüsler için ameliyat edilerek gebeliğin sonlandırılmasında suçun ört bas etme suçunu işlediklerini kaydetti. Baz, söz konusu şahısların 10 haftadan büyük 1 bebek ve 4 fetüsü Hz. Ömer ve Zeyko Yağ Fabrikası'nın yer aldığı boş araziye gömdüklerini ifade etti.

Mehmet Ali ve Verda Tunçbilek itiraf etti

Zanlılar Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Tunçbilek, Fahri Karagözlü, Rasıha Serdaroğlu, Ayşegül İşbilir ve son olarak tutuklanan Taner Okburan'ın ise 10 haftadan büyük ve çoğunluğu 7 ila 7,5 aylık olan fetüsler için ameliyat edilerek gebeliğin sonlandırılmasından methaldar olduklarının altını çizen Baz, zanlıların suçun örtülmesi ile emare olarak el konulan 1 bebek cesedi ve 4 adet fetüs olayı ile bağlantısı bulunduğunu kaydetti.

Mahkemede, Zanlılar Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Tunçbilek ve Fahri Karagözlü gönüllü olarak ifade verirken, Ada Hospital'ın sahipleri Mehmet Ali Tunçbilek ile Verda Tunçbilek'in olayla ilgili bilgileri olduğu; diğer zanlıların ise operasyonlarda görev aldıkları ve elde edilen bilgilerle ilgili elde şahadet mevcut olduğu da kayda geçirildi.

Aralarında doğumuna 2 ay kalan bebek var

Girne'de organize bir şekilde 3 yıldır devam ettiği üzerinde durulan yasa dışı kürtaj olayları arasında, polisin Zeyko Yağ Fabrikası ve Hz. Ömer Türbesi civarında yaptığı çalışmalar sonucunda bulunarak, emare olarak elkonulanlardan birinin 30 haftalık bir bebek olduğu ve doğum sonrasında hayatına son verildiği iddia edildi.

Verilen şahadetlerde, yasadışı şekilde sonlandırılan hamilelikler arasında 30 haftalık bir bebeğin doğumunun gerçekleştirilmesinin ardından, bebeğin klinikte izlenen bir yöntemle "boğularak" öldürüldüğü iddia edildi.

Olayın Türkiye bağlantısı mercek altında

Öte yandan Türkiye'de yayın yapan NTV, yapılan tahkikatta 7 ila 7 buçuk aylık olduğu tahmin edilen 5 çocuğun Girne dışında bir arazide gömülü kalıntıları bulunduğunu duyurdu. Soruşturma derinleştikçe fetus sayısının artacağından endişe edildiğini bildiren NTV'ye göre, Ada Hospital'de çoğu Türkiye'den gelen kadınların 7 buçuk aylık bebeklerinin bile kürtajla yaşamına son verildi. NTV ayrıca beşinin 7 ila 7 buçuk aylık olduğu belirlenen 9 fetüs bulunduğunu belirtti.

Bakanlık ve Tabipler Birliği soruşturuyor

Polisin yanı sıra Sağlık Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği de soruşturma başlattı.

Kıbrıs Postası'nın Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür'den aldığı bilgiye göre, bakanlığa bağlı ekipler, olayın yaşandığı özel hastanede denetim yaptı. Bakanlığa bağlı Denetleme Kurulu gelişmeleri değerlendirmek üzere dün toplanırken, Tabipler Birliği Asbaşkanı Dr. Sonuç Büyük ise, birliğin gelişmeleri takip ettiğini ve henüz bilgi edinme aşamasında olduğunu belirtti. Dr. Büyük, "Biraz daha ileri adım atabilmemiz için gelecek sonuçlar bizim için önemli. Üyelerimizle de görüşeceğiz, tutuklu bulunan üyelerimiz var" dedi.

Dr. Sonuç, soruşturmaların ve mahkeme sürecinin sona ermesinin ardından birliğin onur kurulunu çalıştıracağını da sözlerine ekledi.

Ada Hospital geçici süre kapatıldı

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, Polis Genel Müdürlüğü'nden gelen yazı ve dün gerçekleştirilen denetim sonuçları ışığında Ada Hospital (Tunçbilek Sağlık Hizmetleri Ltd.) isimli özel dal hastanesinin, polis tahkikatı tamamlanıncaya kadar ve her halükarda 3 (üç) ayı aşmamak kaydı ile geçici süreyle kapatılması kararı aldı.

Resmi Gazetede yayımlanan kararla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"37/2012 sayılı Özel Hastane, Özel Dal Hastanesi, Özel Klinik, Özel Dispanser ve Özel Muayenehaneler (Denetim) Yasası'nın 14'üncü maddesi uyarınca oluşturulan Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu'nun, 26 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu toplantıda aşağıda belirtilen kararlar alındı.

Polis Genel Müdürlüğü'nden 26.02.2016 tarihinde gelmiş olan Sağlık Bakanlığı'na hitap 03/1-1-16-707 sayı ve 26.02.2016 tarihli yazıda Girne'de faaliyet göstermekte olan Ada Hospital (Tunçbilek Sağlık Hizmetleri Ltd.) isimli özel dal hastanesinde Yasaya aykırı olarak gebelik sonlandırıldığı iddiasıyla tahkikat başlatıldığı bildirilmiştir. Bu bilgi üzerine Denetim Heyeti adı geçen özel dal hastanesine bugün (26.02.2016) bir denetim gerçekleştirmiş ve bir sureti ilişikte sunulan tutanakta belirtilen hususlar tespit edilmiştir. Gerek Polis Genel Müdürlüğü'nden gelen yukarıda mezkur yazı, gerekse bugün gerçekleştirilen denetim sonuçları ışığında Ada Hospital (Tunçbilek Sağlık Hizmetleri Ltd.) isimli özel dal hastanesinin 37/2012 sayılı Yasa'nın 16(2)(B)(ç) maddesi (İlgili Özel Sağlık Kuruluşundan kaynaklanan ve insan sağlığını tehdit eden acil durumlarda) gereğince polis tahkikatı tamamlanıncaya kadar ve her halükarda 3 (üç) ayı aşmamak kaydı ile geçici süreyle kapatılması kararlaştırılmıştır.

Polis tahkikatı kapsamında tutuklanmasına karar verilen Ada Hospital (Tunçbilek Sağlık Hizmetleri Ltd.) isimli özel dal hastanesi hekimi Dr. Verda Özkent Tunçbilek'in 27,02.2016 tarihinde Ada Hospital'de yapılması zorunlu olan 1 OPU ve 8 transfer işleminin yapılabilmesi ve keza diğer tüm işleri başka sağlık kuruluşlarına yönlendirebilmesi konusundaki çalışmaları tamamlamak üzere izinlendirilmesi kararlaştırılmıştır.

Yukarıdaki ikinci paragraf kapsamı dışında kalan hiçbir hizmeti geçici kapatma kararının yürürlükte olduğu süre zarfında yapılamayacağı hususu ile birlikte bu kararın adı geçen sağlık merkezine ve Dr. Verda Özkent Tunçbilek'e yazılı olarak tebliğ edilmesi kararlaştırılmıştır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.