İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Soyer: "Bizim insanlarımız bize reklam vermiyor"

Soyer: "Bizim insanlarımız bize reklam vermiyor"

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, görsel medyanın günümüzde birçok sorunla yüz yüze olduğunu dile getirerek, "bu konuda bir politika oluşturarak yasal ve idari olarak ne tedbir gerekirse almak gerekiyor" dedi

Yayın Tarihi: 21/03/16 12:30
okuma süresi: 4 dak.
Soyer: "Bizim insanlarımız bize reklam vermiyor"
A- A A+

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, ülkemizdeki görsel medyanın günümüzde birçok sorunla yüz yüze olduğuna işaret etti.

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a reklam desteği verilmediğine dikkati çeken Soyer, bu yüzden de özel televizyonlar ve yazılı medyanın büyük bir sıkıntı yaşadığının altını çizdi. Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili ve eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, özel televizyonlara verilen devlet katkısının kaldırılması ve bu katkının kaldırılmasının özel televizyonları ne yönde etkileyeceği konusunda değerlendirmelerde bulundu

BİZİM İNSANLARIMIZ BİZE REKLAM VERMİYOR

Ülkemizde görsel medyanın günümüzde birçok sorunla yüz yüze olduğunu dile getiren Ferdi Sabit Soyer, oldukça küçük bir piyasada bulunulduğunu ve ekonomideki payın, aşağı yukarı 4,5 milyar TL dolaylarında olduğunu belirtti.

Soyer, böylesi bir yapının içerisinde televizyonların esas geliri olan ve olması gereken reklam gelirlerinin ve bu reklam pastasından pay almalarının çok sınırlı olduğunu da ifade ederek, bunun ciddi bir gerçek olduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs'a pek çok ürünün ithal edildiğini dile getiren Ferdi Sabit Soyer, sözlerine şöyle devam etti; "Bunlar oldukça önemli bir miktarda oluşmaktadır. Ama biz hiçbir zaman ülkemizde ithal edilen bu ürünlerin ve bu memlekette büyük bir pazar sahibi olan ve büyük ve etkili bu firmaların bizim televizyonlarımıza veya gazetelerimize bir reklam verdiğini görmedik. Verenler çok sınırlı."

OYSA Kİ BİZDE FİYATLAR DAHA UYGUN

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Kuzey Kıbrıs'taki reklam fiyatlarının uygun olduğunu, Türkiye'de yayın yapan televizyonlarında iki haftada yayınlanacak olan bir reklamın, Kuzey Kıbrıs'taki televizyonların toplamında belki de 5-6 ay yayınlanabilecek bir dönemi kapsadığını belirterek, karşılaştırmada bulundu. Buna rağmen Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a reklam desteği verilmediğinin altını çizen Ferdi Sabit Soyer, bu yüzden de televizyonlar ve diğer yazılı medyanın büyük bir sıkıntı yaşadığına dikkati çekti.

"DAYANIŞMAYI HİÇBİR ZAMAN BIRAKMAMALIYIZ"

Özel televizyon kanal sahiplerinin kendi aralarında bir kısım dayanışmaları olduğunu savunan Soyer, bunun olumlu bir şey olduğunu, ama bazı basının bu işe soğuk davrandığını söyleyerek, bu dayanışmayı hiçbir zaman sarsmamak gerektiğini vurguladı.

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer şunları söyledi:

"Bu dayanışmayı hiçbir zaman bırakmamamız ve bu dayanışmaya bağlı olarak bütün bu medya kuruluşlarımıza, mecliste temsil edilen siyasi partilerin ve diğer toplum kesimlerin ortak bir nokta geliştirmeleri konusundaki atmosferi ilerletmemiz şarttır. Bu konuda bir kısım girişimler oldu. Bütçe geldiğinde televizyonlara olan katkı payı bir ölçüde düşüktü ve Bütçe Plan Komitesi Başkanı da olmamız hasebiyle televizyonlarımızın hemen hemen bütün yetkilileri bizi buldu. "

"CEVİZCİNİN ÇUVALINDAN OYNAMA HİÇ HOŞUMA GİTMEZ"

Soyer, bu konuda bir politika oluşturarak yasal ve idari olarak ne tedbir gerekirse almak gerektiğini vurgulayarak, hükümetle ve ilgili bakanlarla bir araya gelerek bir fikir alışverişi yapmak gerektiğini dile getirdi.

Soyer; "Cevizcinin çuvalından oynama hiç hoşuma gitmez, bunu da söylemek isterim" diyerek bu konudaki görüşlerindeki hassasiyetini ifade etti.

StarKıbrıs
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.