İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Doğuş Derya: "İnadına barış, inadına özgürlük"

Doğuş Derya: "İnadına barış, inadına özgürlük"

CTP Milletvekili Doğuş Derya, dün İskele'de gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarına katılımından dolayı yapılan eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt verdi. Derya, faşizmin kin ve nefret üzerinden insanları ötekileştirerek hedef gösterdiğinin altını çizerek, "İnadına barış inadına özgürlük" dedi.

Yayın Tarihi: 21/03/16 13:02
okuma süresi: 2 dak.
Doğuş Derya: "İnadına barış, inadına özgürlük"
A- A A+

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Derneği ile Doğu ve Güneydoğulular Derneği tarafından dün düzenlenen Nevruz kutlamaları'na katılan CTP Milletvekili Doğuş Derya, yetkililerin kutlamalara katılmaları konusunda yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Derya, facebook hesabından yaptığı açıklamada, Nevruz kutlamalarına katılmaları nedeniyle yapılan eleştiriler karşısında, faşizmin kin ve nefret üzerinden insanları ötekileştirip hedef gösterdiğinin altını çizerek, barış dilinin önemi üzerinde durdu.

Derya, şöyle yazdı:

"Newroz'a katıldığımız için olmadık yaygaralar koparılıyor ya yine...Biliyoruz faşizmin lugatında barış, kardeşlik, özgürlük, sevgi ve dayanışma kelimleri yoktur. Faşizm kin ve nefret üzerinden insanları ötekileştirip hedef göstermekten başka birşey bilmez. Barış dilinden konuşanların bu kin ve nefret müptelalarına vereceği en iyi cevap halkların kardeşliği için her gün daha çok çalışmaktır. Inadına barış, inadına özgürlük"

AKINCI VE KALYONCU HALAYA DURDU

İskele Piknik Alanı'nda gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ömer Kalyoncu, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda devlet ve hükümet yetkilisi ile milletvekilleri katılmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.