İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akansoy: "Amaç sürdürülebilirliktir, verimliliktir, kalitedir"

Akansoy: "Amaç sürdürülebilirliktir, verimliliktir, kalitedir"

Yerel yönetimlerin çalışmalarını yerinde görmek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, belediyelere ziyaret başlattı.

Yayın Tarihi: 21/03/16 15:21
okuma süresi: 2 dak.
Akansoy: "Amaç sürdürülebilirliktir, verimliliktir, kalitedir"
A- A A+

Bakan Akansoy, bu kapsamdaki ilk ziyaretini Esentepe Belediyesi'ne düzenledi.

Akansoy ziyarette,belediyelerin daha iyi bir yapıya sahip olmaları için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Bakan Akansoy, konuşmasında yerel yönetimler reformu ve bu kapsamda belediye sayılarının azaltılması konusuna da değindi. Akansoy "Yerel yönetimlerin çok daha başarılı olması, vatandaşa çok daha iyi, kaliteli hizmet verebilmesi için, kendilerine olan desteği artırmak için belediye sayılarının azaltılması konusu gündemimizdedir. Hükümet olarak 2016 yılı içerisinde yerel yönetimler reformu dediğimiz, bu reformu gerçekleştirme konusunda ortak kararımız vardır. Bu hükümetin aldığı bir karardır ve Bakanlar Kurulu'nda da değerlendirilmekte, konuşulmaktadır. Burada amaç sürdürülebilirliktir, verimliliktir, kalitedir" dedi.

Belediye başkanlarından da aynı yaklaşımı görmekten memnuniyet duyduklarını söyleyen Bakan Akansoy, " burada mesele, sen- ben meselesi değildir. Burada mesele, ortak bir vizyonla memlekete bakabilme meselesidir ve şu anda varolan hizmeti artırabilme meselesidir" dedi.

Konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde, önce belediye başkanlarını ardından da toplumu bilgilendireceklerini söyleyen Akansoy, yerel yönetimlere yerinden yönetim anlayışı ile baktıklarını bu nedenle bu reforma çok önem verdiklerini söyledi.

Akansoy, Esentepe Belediyesi'nin projelerini yerinde inceleyerek projeler hakkında da Erdoğan'dan bilgi aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.