İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Denetimli Serbestlik Yasa Önerisi, oybirliğiyle kabul edildi

Denetimli Serbestlik Yasa Önerisi, oybirliğiyle kabul edildi

Meclis Genel Kurulu, Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasa Önerisi'ni oybirliğiyle kabul etti.

Yayın Tarihi: 21/03/16 17:06
okuma süresi: 4 dak.
Denetimli Serbestlik Yasa Önerisi, oybirliğiyle kabul edildi
A- A A+

GÜNDÜZ

Meclis Genel Kurulu toplantısında Denetimli Serbestlik Yasa Önerisi görüşülürken Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüzde söz aldı.

"Bu çok önemli bir yasa" diyen Gündüz, "Veliler, çocuklarımızı en iyi okullarda okutuyoruz, etütlere gönderiyoruz deyip gaflete düşmesin. Herkes bu konuda dikkatli olsun" şeklinde konuştu.

Yasayı hazırlayanlara teşekkür eden Gündüz, öneriye oyunun olumlu olacağını söyledi, yasada gördüğü eksiklikler ve kapsamı konusunda bazı değerlendirmelerde bulundu.

ÇAKICI

Gündüz'den sonra TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı yasa önerisi üzerine yeniden söz aldı.

Çakıcı, eksik bilginin tehlikeli bilgi olduğunu ifade ederek, "Arkadaşlarımın yasa konusundaki endişelerini doğru görüyorum ama hiçbir gerekçe yasanın üzerinde değil" dedi.

Bahsi geçen eksiklerin yasayla ilgili olmadığını belirten Çakıcı, "Tedavi merkezi aç, eğitim programı yap demek yasanın işi değil. Yasa bu konudaki hukuksal süreci ilgilendiriyor. Siz böyle bir yasaya karşı çıkarsınız satıcıların ve mafyanın işine gelir" ifadesine yer verdi.

ÖZDENEFE

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe de, yasa önerisinin genel kurula gelmesine katkı koyan herkese teşekkür ederek, önerinin önemine dikkat çekti.

Özdenefe,Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasa Önerisinin sadece komite aşamasında değil, daha önceden ekiplerin yaptığı çalışma sonucu ve her partiden temsilcilerin imzası ile sunulan bir öneri olduğunu vurguladı.

Polis, çalışma dairesi ve sosyal hizmetler kurumlarının zor koşullarda çalıştığını dile getiren Özdenefe, rehabilite edilmesi gereken kişilerin hapishanede olmaması gerektiğini söyledi.

Bireyi cezalandırmakla, devletin işinin bitmediğini belirten Özdenefe, bu tip projelerle bireylerin topluma kazandırılması gerektiğini kaydetti.

KAŞİF

UBP Milletvekili Ahmet Kaşif de, yasayla çok büyük bir sıkıntı olan bir şeyi çözmek için adım atıldığına dikkat çekerek, rehabilitasyon merkezi olmadan bunun nasıl yapılabileceğini sordu.

Yasanın esas uygulama kısmının gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen Kaşif, hükümet veya ilgili birimler tarafından bu konuda acil projeler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, rapor ve önerinin bütünü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak, öneri oybirliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul toplantısında daha sonra, Dilekçe ve Ombudsman Komitesinin, Ulaştırma ve Haberleşme Hizmetlerinin Yeniden Yapılandırılması Çerçevesinde KKTC veya TC'den Teknik ve Hukuki Konularda Hizmet Alımına İlişkin Ombudsman Raporuna ilişkin raporu görüşülmeye başlandı.

Rapor, Komite Başkanı Fazilet Özdenefe tarafından okundu.

DENKTAŞ

Raporun okunmasının ardından söz alan DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş, gruplar arası mutabakat sonucu konun Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun toplantıda olduğu bir zamanda görüşülmesine karar verildiğini söyledi.

Meclis Başkan yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı da, gruplar arası mutabakat olması nedeniyle oylamaya gerek olmadığını belirterek, toplantıyı kapattı.

Meclis Genel Kurulu'nun bundan sonraki birleşimi, Perşembe günü saat 10.00'da yapılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.