İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Talat: "Eroğlu - DP Hükümeti kurulursa, müzakere masası sabote edilecek!"

Talat: "Eroğlu - DP Hükümeti kurulursa, müzakere masası sabote edilecek!"

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, siyasete yönelik kurgunun "Eroğlu-DP Koalisyonu" üzerine olduğunu belirterek, "Müzakere sürecini sabote edecekler" iddiasını ortaya koydu. Talat, "DP'nin kolunu kanadını kırdılar. Böylece UBP ile koalisyona yalnızca 5 milletvekili ile katılabilecek, bu koalisyonda çok güçlü olamayacağı için aslında dıştan destekle Eroğlu- DP Hükümeti kurulacak ve Kıbrıs Sorunu'nu sabote edecek. Hem de derhal… 5 dakikada, 1 günde sabote eder. Çok sayıda vatandaş yapar, binlerce vatandaş yapar, müzakere masası dağılır" dedi.

Yayın Tarihi: 07/04/16 16:20
okuma süresi: 6 dak.
Talat: "Eroğlu - DP Hükümeti kurulursa, müzakere masası sabote edilecek!"
A- A A+
Kanal SİM'de Öğlen Postası Programı'nın konuk olan CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, hükümetin bitme nedenleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "UBP'nin iletişim eksikliğine yönelik yakınmaları doğru olabilir ancak bunun dışında dişe dokunur bir şey yok. Bize intikal eden bir sürü başka şeyler var tabii…" şeklinde konuştu.

"UBP'lilik yapamadılar"

Hükümet olarak "münhalsız, sınavsız istihdam yapmayacakları' iddiasıyla yola çıktıklarını anımsatan Talat, "Bunu yaptık, münhalsız istihdam yapmadık ve UBP'nin uyumsuzluğunda bunun da ciddi bir etken olduğunu düşünüyorum" dedi.
Talat sözlerini şöyle sürdürdü:

"UBP, UBP'lilik yapamadı. Hükümetten ayrılma süreçlerinde bu önemli bir etken oldu. Çünkü tabanlarından baskı geldi. Ama biz bunları ısrarla konuştuk, Hükümet Programı'na da yazdık. Sonradan gördük ki olmuyor, rahatsız oluyorlar, sıkıntı yaşıyorlar. Çünkü tabanları öyle alışmış".

"Boş ver ne olursa imzala, al parayı…"

Mali Protokol'de UBP'li bakanın müsteşarının da olduğunu altını çizen Genel Başkan Talat, "Boş ver, ne olursa imzala, al parayı" UBP'ye hakim olduğunu belirtti.

UBP'nin bu anlayışını "belki değiştiririz" dediklerini ve Hükümet Programı'nı da bu konuları vurgulayarak yazdıklarını belirten Talat, "Belki düzelir dedik ama olmadı. Olamamasını da anlıyorum, çünkü öyle alışılmış" şeklinde konuştu.

"Bizim kabul edemediğimiz 2-3 can alıcı unsur var: "KIB-TEK, DPÖ, Yargı"

Protokolle ilgili "bizim kabul edemediğimiz" dediği 2-3 "can alıcı unsur" olduğunu ifade eden Talat, bu unsurlardan birinin Elektrik Kurumu'nun dağıtım ve tahsilat bölümünün özelleştirilmesi, ikincisinin DPÖ'nün kapatılması, bir diğer ciddi konunun ise yargı olduğunu belirtti.

DPÖ'nün kapatılmasının hiç tartışılmadığını, itiraz noktasının da bu olduğunu kaydeden Talat, "Hiçbir şey tartışılmadan birden bire bunu karşımızda görünce şaşırdık doğrusu ve ben yadırgadım" dedi.

Yargıda ciddi yanlış anlaşılmalar olduğunu belirten CTP Genel Başkanı Talat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüksek Mahkeme Başkanı'nın ifade ettiği, yargının ekonomik protokolde özellikle içerik ve usul hukuku bakımından konuşulması yanlıştır. Yargı ekonomik protokolde ancak şöyle yer alabilir, 'Yargı sisteminin geliştirilmesi çabuklaştırılması, etkinleştirilmesi için gerekli tedbirler alınır' gibi… Yoksa yargı sistemine yönelik hususlar ekonomik protokolde olmamalı".

"Hangi parti ile nasıl bir koalisyon olacağına Parti Meclisi karar verecek"

Konuşulan "CTP-DP-TDP Hükümeti"ne ilişkin değerlendirmesi sorulan Talat, CTP olarak herhangi bir kararları olmadığını ifade etti, Parti Meclisi'nin Genel Başkan ve MYK'ya hükümet kurma çalışmalarına katılması ve uygun durumlarla Parti Meclisi'nin bilgilendirilmesi görev ve yetkisini verdiğini anımsattı.

"Özgürgün'le buluşmak için anlaştık, Parti Meclisi'nden çekilme kararı çıktı"

Hükümet henüz bozulmadan "UBP, DP ile oturdu görüştü, anlaştı, bakanlıkları bile bölüştü" gibi haberler aldıklarını söyleyen Talat, "UBP, maaş krizini geç öğrendiğini söylüyor, biz de SMS mesajı ile öğrendik" diye konuştu

"DP'den istifaların arkasında eski cumhurbaşkanı var, neredeyse eminim ondan…"

Önder Sennaroğlu'nun CTP'den istifasının, diğer istifalarla ilgili olmadığı düşüncesini belirten Genel Başkan Talat, DP'den istifaların ise mizansen olduğunu belirtti, "O işin arkasında da eski Cumhurbaşkanı var, Sayın Eroğlu var. Neredeyse eminim ondan" dedi.

Bütün istifa edenlerin Eroğlu'na en yakın olanlar olduğu görüşünü de belirten Talat, "Bir tanesini ise bilerek istifa ettirtmedi, çünkü istifa ettirseydi komitelerde CTP çoğunluk sağlamış olurdu" dedi.

İstifalarda Türkiye'nin parmağı olup olmadığına ilişkin soruya ise, "Yok canım ne alakası var… Türkiye'nin hiç işi yok da bizim milletvekili istifaları ile mi uğraşacak" yanıtı verdi.

"DP, eğer UBP'yi seçerse 5'li koalisyon olur"

"Sayın Eroğlu UBP'yi ele geçirmeye çalışıyor" diyen Talat, siyasete dönmese de gölgede bu işi yönetmeye çalıştığını iddia etti.
Talat şöyle devam etti:

"DP'nin kolunu kanadını kırdılar. Böylece UBP ile koalisyona yalnızca 5 milletvekili ile katılabilecek, bu koalisyonda çok güçlü olamayacağı için aslında dıştan destekle Eroğlu- DP Hükümeti kurulacak ve Kıbrıs Sorunu'nu sabote edecek. Hem de derhal… 5 dakikada, 1 günde sabote eder. Çok sayıda vatandaş yapar, binlerce vatandaş yapar, müzakere masası dağılır… Baksanıza bağımsızlar dışarıdan destekleyeceklermiş… Böyle bir siyasi, ahlaki durum olabilir mi?.. Dün istifa ettin, bugün de destek verin. Böyle bir şey ancak siyasi anlamda ahlaki değerlerin çok sağlam olmadığı yerlerde olur. Bunu da yürürlüğe koyacak olan, siyasette hiçbir sınır tanımayan deha Sayın Eroğlu'dur. Sırf bir başkanı istemediği için kendi partisini bölmüş parçalamış, mahkemelere düşürmüş, rezil kepaze etmiş ve hala uğraşıyor… Yaptığı operasyon bana göre budur."

"DP eğer partisel geleceğini düşünüyorsa bana göre UBP ile Hükümet kurmamalı"

UBP- DP'nin Bağımsızlar destekli bir koalisyon kurulması durumunda, 5'li bir koalisyon olacağını belirten Talat, UBP ve DP'nin yanı sıra 3 bağımsızla 5'li bir koalisyon olacağını kaydetti.

Bunun DP'nin aleyhine olacağı görüşünü belirten Talat, CTP ile girmesi durumunda ise tersi bir durum olacağını kaydetti. Normale bakıldığında DP'nin asla UBP ile hükümet kurmaması gerektiği görüşünü belirten Talat, "DP eğer partisel geleceğini düşünüyorsa bana göre UBP ile Hükümet kurmamalı" dedi.

Haberin tamamını okumak için >>>
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.