İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Yalanın Şifresi BBK.0.00-40/00-16/749

Yalanın Şifresi BBK.0.00-40/00-16/749

İşte bu numara, CTP'nin halkına yalan söylediğinin belgeleyen şifredir. Bu numara bir "resmi yazı" sayısıdır.

Yayın Tarihi: 08/04/16 07:51
okuma süresi: 4 dak.
Yalanın Şifresi BBK.0.00-40/00-16/749
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Bu numara aslında Türkiye tarafından KKTC'ye dayatıldığı yalanlarının arasında ortaya çıkan 25 Şubat tarihli, Başbakanlık Resmi yazışmasının evrak sayısıdır.

Bu sayı, ivedi mührü ile Dışişleri Bakanlığı ve KKTC Ankara Büyükelçiliği'ne dağıtımı yapılmak sureti ile TC Teknik Heyeti'ne iletilmek üzere TC Lefkoşa Büyükelçiliği'ne gönderilen; kapak yazısının Başbakanlık arşivindeki sayısıdır.

Bu sayı DPÖ'nün lağvedilmesi başta olmak üzere, Limanların ve Telekom'un Özelleştirilmesi, Yargı Reformu, Fonların Kapatılması, işe giren Emeklilerden Vergi Alınması gibi ekonomik protokolde tartışma konusu olan unsurların Türkiye tarafından dayatıldığı şeklinde yetkili ağızlardan çıkan ifadelerin tamamen yalan olduğunu ispatı olan resmi evrakın sayısıdır.

Bu sayı, tüm bu tartışmalı unsurların Türkiye'den KKTC'ye değil, KKTC Başbakanlık'tan Türkiye'ye önerildiğinin belgesi olan resmi evrakın sayısıdır.

DPÖ Lağvını, Başbakan kendisi önerdi!

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, "DPÖ konusu, Ekonomik Protokolde kabul edemediğimiz can alıcı unsurlardan. DPÖ'nün hiç tartışılmadan gündeme gelmesini yadırgadım" şeklinde verdiği beyânat ışığında Kıbrıs Postası, KKTC Başbakanlığının Lefkoşa Büyükelçiliği'ne TC Teknik Heyeti'ne iletilmek üzere ivedi gönderdiği "resmi öneri yazısını" ele geçirdi…

Buna göre Başbakanlığın orijinal öneri yazısında "DPÖ'nün lağvedilmesi" metninin Başbakanın talimatıyla başbakanlık müsteşarı tarafından 25 Şubat 2016'da'ta Türkiye Cumhuriyeti'ne yazılan resmi yazıyla önerildiği ortaya çıktı.

BBK.0.00 -40 \00-16 \749 Sayı Numaralı yazı

BBK.0.00 -40 \00-16 \749 Sayı Numaralı yazıda "İşlevsiz hale gelen DPÖ lağvedilecek, söz konusu birim, daire ve yapılar oluşturulurken DPÖ'nün ilgili uzman personelinin, doküman ve kurumsal tecrübeleriyle birlikte ilgili birim ve yapılara nakledilmesi sağlanacaktır. Bunun yanı sıra kariyeri esas alan teknik bir kadro oluşturulacak ve kapasite geliştirme çalışmaları yapılacaktır" ifadeleri, KKTC'nin orijinal metninde yer alıyor.

DPÖ'nün lağvının önerildiği Başbakanlık yazısında Türkiye'ye "iki ülke teknik heyetlerinin mümkün olan en erken zamanda bir toplantı gerçekleştirerek 2016-2018 Yapısal Dönüşüm Programında mutabakata varmaları arzu edilmektedir" deniliyor.

Ayrıca "Müsteşarlar Kurulu'yla ilgili önerilerin" de ilgili yazıda "Bakanlar Kurulunda görüşülecek konuların bir kısmının Müsteşarlar Kurulu'nda sonuçlandırılmasını, bir kısmının da Müsteşarlar Kurulunda görüşüldükten sonra Bakanlar Kurulunun gündemine getirilmesini sağlayacak düzenlemelerin getirilmesiyle Bakanlar Kurulunun daha verimli ve etkin karar alması sağlanacaktır" ifadeleri ile dile getiriliyor…

Üst düzey KKTC yetkilisi doğruladı

Öte yandan isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir KKTC yetkilisi, söz konusu "DPÖ Lağvı önerisinin" KKTC Başbakanlığı tarafından Türkiye'ye önerildiği bilgisini Kıbrıs Postası'na doğruladı…

DPÖ'nün Lağvı yanında Yargı Reformu; Limanların ve Telekom'un özelleştirilmesi ile TÜK'un müdahale kurumu olması yanında Fonların Kapatılması; Emeklilerden Vergi Alınması da aynı önerilerde yer alıyor…


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.