İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özgürgün: "Tarım sanayisi ve tarım reformu yapacağımız en öncelikli çalışmadır"

Özgürgün: "Tarım sanayisi ve tarım reformu yapacağımız en öncelikli çalışmadır"

Başbakan Hüseyin Özgürgün, tarım sektörünün önünün açılması, sıkıntıların ertelenmemesi ve çözümü için hükümetin yapacağı birinci ve en öncelikli çalışmanın; tarım sanayisi ve tarım reformu olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 28/04/16 16:26
okuma süresi: 3 dak.
Özgürgün: "Tarım sanayisi ve tarım reformu yapacağımız en öncelikli çalışmadır"
A- A A+
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Hüseyin Çavuş Kelle başkanlığındaki Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği heyetini kabul etti.

KELLE: "TARIM SEKTÖRÜ ÇÖKT܅ HEP BİRLİKTE ÇALIŞIRSAK SIKINTILARI AŞARIZ"

Başbakanlık Şeref Salonu'nda yer alan görüşmede konuşan Hüseyin Çavuş Kelle, Özgürgün hükümetinin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, son 3 yılda biriken sıkıntıların hükümetin üzerine ayrı yük olacağını ancak hep birlikte çalışmaları durumunda sıkıntıların aşılacağına inanç belirtti.

Kelle, birlik olarak geçmiş hükümetlere gösterdikleri özverili desteğin yeni hükümete de süreceğini belirterek, "Üreticiler olarak sıkıntılarımız var. Bu yıl da büyük bir kuraklık yaşanıyor, tarım sektörü çöktü ancak yeniden ayağa kaldırmak için birlikte çalışarak planlı ve AB yasalarına uyumlu bir şekilde tarımı ileriye taşımak istiyoruz" dedi.

Kelle, hükümetten; üreticilerin ödemelerinin zamanında yapılmasını, ayrıca 2016-2017 ekim sezonunun da birlikte planlanması ve tarımda reform yapılmasını istedi.

ÖZGÜRGÜN: "TARIM BAKANI'NA GEREKLİ ÇALIŞMALARI BİR AN ÖNCE BAŞLATMASI İÇİN TALİMAT VERDİM"

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, çiftçilerin ülkenin gerçek üreticileri olduğunu ifade ederek, hükümet olarak çiftçilere ve ülkede üretim yapan kesimlere büyük önem verdiklerini vurguladı.

Özgürgün, hükümetin yeni güvenoyu aldığını ancak hemen ciddi bir şekilde çalışmalara başladıklarını ifade ederek, tarım sektörü ile ilgili bakana hızlı bir şekilde sektörü geliştirecek gerekli çalışmaların bir an önce başlatılması için talimatı verdiğini kaydetti.

"TARIM REFORMU ÖNCELİKLİ"

Zaman kaybetmeden sektörün önünün açılması için gerekli adımların atılacağını belirten Özgürgün, tarım sanayisinin gündeme gelmesiyle birlikte sorunların çözüleceğine işaret etti, tarım reformunun ise hükümetin en önem verdiği öncelikli çalışmalardan olduğunu belirtti.

Tarım sektörüyle ilgili gerekli çalışmaların titizlikle yapılıp, eski çalışmalardan da yararlanılarak sektörün önünü açacak tedbirlerin alınacağını ifade eden Başbakan Özgürgün, hükümet kurulur kurulmaz bir araya gelmelerinin önemli olduğunu, birliğin hassasiyetleri kendilerinin de hissettiğini belirterek, çiftçilerin rahat olmasını istedi. Başbakan Özgürgün, işbirliği içinde olmaları durumunda çalışmalarının randımanlı geçeceğine de inanç belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.