İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Su, belediye meclisleri karar alırsa 15 Mayıs'ta akacak

Su, belediye meclisleri karar alırsa 15 Mayıs'ta akacak

Türkiye'den gelen su kullanıcı ile 15 Mayıs'ta buluşmaya hazır olacak ancak sisteme katılacak belediyelerin Belediye Meclis karaları bekleniyor.

Yayın Tarihi: 29/04/16 08:04
okuma süresi: 2 dak.
Su, belediye meclisleri karar alırsa 15 Mayıs'ta akacak
A- A A+
Son günlerde yaşanan su sıkıntısından bıkan vatandaşlar, "Su protokolü imzalandığı halde neden su akmıyor" şeklinde şikayette bulunurken, Türkiye'den gelen suyun neden hala kullanıma girmediği tartışma konusu olmaya başladı.

Eski isale hatlarındaki arızalar nedeniyle mevcut suyu alamayan vatandaşlar, bundan iki ay önce yoğun bir şekilde tartışılan ve imzaların atılması ile son bulan su konusunun bir an önce hayata geçmesi ve musluklarından kesintisizi su akmasını talep ediyorlar.

Konuyu araştıran Kıbrıs Postası'nın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Geçitköy Baraj ve bağlı tesislerinde testlerin halen devam ettiği ve testlerin 12-13 Mayıs gibi sona ereceğini öğrendi.

Kaynaklar testlerin tamamlanmasının ardından 15 Mayıs tarihinde suyun kullanıcılara ulaşmasının teknik olarak mümkün olduğunu ancak su sistemine girecek olan belediyelerin Belediye Meclis'lerinden çıkarılacak bu yöndeki kararların ilgili bakanlığa ulaşması gerektiğini ifade ettiler.

Bilindiği gibi Türkiye ile bir önceki hükümetin tartışmalı bir sürecin sonunda imzaladığı su protokolüne göre, su işletmesi ile ilgili ihale şartnamesi hazırlanıp ihale tamamlanana kadarki geçiş sürecinde KKTC'ye Türkiye'den gelen suyun yönetimini Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su işleri'ne bırakılmıştı.

Elde edilen bilgilere göre bir yanda testler tamamlanırken, suyun geçiş süreci boyunca işletilmesi ile ilgili olarak gerekli yönetmeliklerin hazırlandığı ve suyun hangi fiyat üzerinden belediyelere verileceği belirlenme çalışmaları sürüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.