İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YKP: "Ortak 1 Mayıs'ta sokaktayız"

YKP: "Ortak 1 Mayıs'ta sokaktayız"

YKP, "Ortak Mayıs'ta Sokaktayız" başlıklıaçıklamasında, ekonomik yapının serbest piyasa koşullarına göre yeniden şekillendirilmeye çalışıldığını, krizin faturasının ise çalışanlara, emekçilere, halklara ve doğaya kesildiğini ifade ederek, "ortak ve yığınsal 1 Mayıs için bu yıl yine sokakta olacağız" dedi.

Yayın Tarihi: 29/04/16 09:48
okuma süresi: 3 dak.
YKP: "Ortak 1 Mayıs'ta sokaktayız"
A- A A+
YKP, 40 saatlik haftalık çalışma süresine uyan hiçbir özel sektör kalmadığını, günde 8 saat çalışma, 8 saat dinlenme, 8 uykunun sembolleştiği 8-8-8 hakkını almak için mücadeleyi yükseltme zamanı olduğunu belirterek, herkesi ara bölgedeki Çetinkaya Sahası'nda yapılacak Ortak 1 Mayıs eylemine katılmaya çağırdı.

YKP'den yapılan açıklamada özetle şöyle denildi:

"Egemenlerin tüm dayatmalarına ve bölücü politikalarına karşı, etnik veya coğrafik bölünmüş değil ortak ve yığınsal 1 Mayıs için bu yıl da yine sokakta olacağız…

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Kıbrıs'ın her iki yanında da patronlar, burjuvalar, finans kapitali elinde bulunduranlar tarafından, kendilerinin sebep olduğu kriz gerekçe göstererek, işçilerin, çalışanların, emekçilerin hakları, çalışma koşulları, ekosistemler, kadınlar, göçmenler, tüm insanlık sistematik olarak saldırıya uğruyor.

Ekonomik yapı serbest piyasa koşullarına göre yeniden şekillendirilmeye çalışılmakta, her şey metalaştırılmaktadır. Krizin faturası çalışanlara, emekçilere, halklara, doğaya kesilmektedir.

1 Mayıs'ın ortaya çıkışı, çalışma saatlerinin düzenlenmesine yönelik ortaya konan direnişle olmuştu. Kıbrıs'ın kuzeyinde 40 saatlik haftalık çalışma süresine uyan hiçbir özel sektör kalmamış durumdadır.

Kıbrıs'ın kuzeyinde de günde 8 saat çalışma, 8 saat dinlenme, 8 saat uykunun sembolleştiği 8-8-8 hakkını almak için hemen şimdi mücadeleyi yükseltme zamanıdır…

İş cinayetleri o hızla devam etmektedir. Böylesi koşullarda herkese haftalık 40 saat, güvenceli, sendikalı İŞ diyoruz! Bu talep için mücadeleyi yükseltmeye kararlıyız…

1 Mayıs'ta YKP kendi sloganları, "sınırsız, silahsız, garantörsüz SOSYALİST KIBRIS" taleplerini dile getiren kendi pankartları ve kendi korteji ile alanlarda olacak!

YKP, tüm Kıbrıs'taki çalışanları, emekçileri her türlü neo-liberal dayatmaya karşı, emeğin haklarını savunmak için iki toplumlu 1 Mayıs eylemine katılamaya çağırır!

Yeniden ortak 1 Mayıs'ta Kıbrıs'ta çözüm taleplerimizi dile getirmek, dayatmalara karşı direnişimizi birlikte yükseltmek amacıyla bu coğrafyada yaşayan herkesi ortak eyleme katılmaya çağırırız…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.