İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

DKB 1 Mayıs mesajı yayınladı: "Özgür vatan, birleşik devrimci mücadele!"

DKB 1 Mayıs mesajı yayınladı: "Özgür vatan, birleşik devrimci mücadele!"

Devrimci Komünist Birlik 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajda "Tüm işçileri emekçileri 1 Mayıs saat 17:30'da, Lefkoşa Girne Kapısı yanındaki Kuğulu Park'ta toplanarak, ara bölgedeki Taksim (Çetinkaya Antrenman) Sahası'nda gerçekleşecek olan Ortak 1 Mayıs Eylemi'ne birlikte katılmaya çağırıyoruz" denildi.

Yayın Tarihi: 29/04/16 12:46
okuma süresi: 5 dak.
DKB 1 Mayıs mesajı yayınladı: "Özgür vatan, birleşik devrimci mücadele!"
A- A A+
Devrimci Komünist Birlik 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajda "Tüm işçileri emekçileri 1 Mayıs saat 17:30'da, Lefkoşa Girne Kapısı yanındaki Kuğulu Park'ta toplanarak, ara bölgedeki Taksim (Çetinkaya Antrenman) Sahası'nda gerçekleşecek olan Ortak 1 Mayıs Eylemi'ne birlikte katılmaya çağırıyoruz" denildi.

Devrimci Komünist Birlik sözcüsü Yusuf Alkım imzalı açıklamada "İnsanlığı barbar bir sömürü düzenine mahkum etmeye çalışan emperyalist kapitalizm her geçen gün daha da çürümeye ve işçileri, emekçileri bir kez daha devrim cephesine sürüklüyor!

Son araştırmalara göre dünyanın en zengin yüzde 1'lik kesiminin serveti, geri kalan yüzde 99'luk kesimin servetinin toplamına eşittir. Dahası bu yüzde 1'lik kesim içerisinde de az sayıdaki kişinin serveti katlanarak artmaktadır. En zengin 62 sermayedarın serveti dünya nüfusunun en yoksul yüzde 50'lik kesiminin servetine denk gelmektedir. Ve bu dengesizlik her geçen gün artmaktadır. ?Bu servetin oluşmasında emek harcayanlar her geçen gün daha da yoksullaşırken, işçilerin, emekçilerin ürettiklerine el koyan sermayedarlar servetlerine servet katmaktadırlar" denildi.

Açıklamada; "Plansızlığa ve azami kâra dayalı emperyalist kapitalizm sadece yarattığı bu dengesizlikle değil, bu çarpık düzenlerini sürdürebilmek için dünyanın dört bir yanında yarattıkları yoksulluk, salgın hastalıklar, pazar kavgalarına dayanan savaşlarla da insanlığı her geçen gün daha da keskin bir seçimle yüz yüze bırakmaktadır; ya bu kokuşmuş barbarlık düzenine boyun eğerek yok olmak, ya da "Bu Pisliği Devrim Temizler!" diyerek sosyalizme giden yolda ilerlemek…

Dünyanın dört bir yanında her geçen gün daha büyük işçi, emekçi kitleler sokağa çıkmakta, bu çürümüş düzene karşı baş kaldırmaktadır. İnsanlığın ezici çoğunluğunu oluşturan işçiler ve emekçiler, bizleri yoksulluğa mahkum eden emperyalist kapitalizme karşı "Devrim!" şiarı ile sokakları, alanları zapt ediyorlar!" denilirken, "Hemen yanı başımızda Türkiye ve Kürdistan devrimci güçleri faşist devlet terörüne karşı Halkların Birleşik Devrim mücadelesini yükseltiyorlar. Türkiye, Kürdistan halklarının ortak devrim cephesi her geçen gün güçlenerek, Rojava'dan Kuzey Kürdistan'daki Kürt mahallelerindeki barikatlara yayılıyor. Bu kez gerici, faşist iktidarı yenilgiye uğratacak yeni bir Gezi Ayaklanması her geçen gün mayalanıyor!?Şimdi Kıbrıs'ın Devrimci Komünistleri olarak bizlere düşen görev; ülkemizi bölerek, kuzeyinde sömürgeci işgal düzenini kuran, güneyini ise AB emperyalizmine teslim eden emperyalist saldırganlığa karşı Türkiye, Kürdistan devrimci güçleri ile birlikte ortak devrim cephesini yükseltmektir!"açıklaması yapıldı.

Açıklamanın devamı şöyle;

"Ülkemizde ezilip, sömürülen her ülkeden, milletten, dilden ve dinden işçileri, emekçileri bu ortak mücadelemize omuz vermeye, yeryüzünün dört bir yanındaki milyarlarca sınıf kardeşlerimizle mücadelemizi birleştirmeye çağırıyoruz!

Sömürenlerin birliğine karşı, sömürülenlerin birliğini yükseltmek için, Kıbrıs'ta yaşayan ve sömürülen tüm işçiler, emekçiler "Bu Pisliği Devrim Temizler!" şiarı ile 1 Mayıs'ta omuz omuza mücadele alanlarındayız!

Kıbrıs'ta yaşayan ve çalışan tüm işçilerin, emekçilerin yasal hakkı olan sendikal örgütlenme hakkımızı tüm işyerlerinde kullanalım, ekonomik haklarımızı korumak ve artırmak, eşit işe eşit ücreti, insanların yaşamlarını insanca seviyelerde sürdürebilmesi için gereken ücreti elde edebilmek için bizim olan sendikalarda örgütlenelim!

Sömürenlerin barbarlık düzenini dağıtmak için Halkların Birleşik Devrim Hareketi'ni güçlendirelim, sınıf mücadelesini yükselterek, işçi sınıfı iktidarını kurmak için devrimci örgütlenmemizi artıralım!

Yaşasın Halkların birleşik Devrim Mücadelesi!

Yaşasın sömürüsüz bir düzen mücadelemiz ve devrimci sınıf örgütlenmemiz!

Yaşasın işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü kızıl 1 Mayıs!

Tüm işçileri emekçileri 1 Mayıs saat 17:30'da, Lefkoşa Girne Kapısı yanındaki Kuğulu Park'ta toplanarak, ara bölgedeki Taksim (Çetinkaya Antrenman) Sahası'nda gerçekleşecek olan Ortak 1 Mayıs Eylemi'ne birlikte katılmaya çağırıyoruz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.