İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

İdris: "UBP-DP hükümeti yapısal sorunların çözümünden değil, mevcut düzenin devamından yana"

İdris: "UBP-DP hükümeti yapısal sorunların çözümünden değil, mevcut düzenin devamından yana"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti (UBP-DP) koalisyon hükümetinin, ülkedeki yapısal sorunların çözümünden yana değil, mevcut sürdürülebilir olmayan düzenin devamından yana olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 30/04/16 12:49
okuma süresi: 5 dak.
İdris: "UBP-DP hükümeti yapısal sorunların çözümünden değil, mevcut düzenin devamından yana"
A- A A+
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti (UBP-DP) koalisyon hükümetinin, ülkedeki yapısal sorunların çözümünden yana değil, mevcut sürdürülebilir olmayan düzenin devamından yana olduğunu vurguladı.

Hükümet programının içeriği ile bakanlık atamalarındaki tavrın bunun en somut göstergesi olduğunu belirten İdris, Bakanlıkların parti içi dengelere göre belirlendiğini, aynı isimlerin dönüp dolaşıp farklı farklı bakanlıklara atandığını, sadece Bakanlık atamalarına bakıldığında bile, önceliğin toplumsal menfaat olmadığının açıkça görüldüğünü kaydetti. İdris, "Toplumun ortaya koyduğu değişim iradesini tamamen göz ardı eden bu düşünce yapısı ile ileri gitmek mümkün değildir" dedi.

CTP'li yetkililerin hükümet programına yönelik takvim içermiyor eleştirilerine yönelik ise İdris, "Takvim şeffaflık adına tabii ki olmalı, ancak CTP-UBP hükümet programı takvimlenmiş değil miydi? Niye bu takvime uyulmadı. Önemli olan niyettir. Eğer niyetiniz yoksa, takvim koysanız da koymasanız da birşey fark etmeyecektir" dedi.

TDP Genel Sekreteri Asım İdris, yaptığı yazılı açıklama ile UBP-DPUG koalisyon Hükümeti ve yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

"Sorgulamadan imza atmak, ihanet olur"

Gelecek hafta Ankara'da ekonomik protokolün imzalanmasına yönelik çalışmalar yapılacağını anımsatan İdris, paketin içeriğinin Kıbrıs Türk toplumunun geleceği açısından endişe verici olduğuna dikkat çekti. Geleceğin kapalı kapılar arkasında hazırlanan paketlerle değil, toplumun iradesi doğrultusunda şekillenmesi gerektiğine vurgu yapan İdris, öngörülen ekonomik protokole sorgusuz-sualsiz imza atmanın topluma 'ihanet' anlamına geleceğini ifade etti.

İdris, ülkede bugüne kadar yapılanların özelleştirme değil, peşkeş olduğunu, bunun da topluma büyük zararlar verdiğini kaydetti. Ercan Havaalanı'nın özele devredilmesinin ardından tüm fiyatların arttığını, DAÜ'de Üniversite Öncesi Kurumların özele devredilmesi sonrası hem fiyatların arttığını, hem de bazı öğretmenlerin işinden olduğunu anımsatan İdris, bu gerçekler ortada iken bir önceki CTP-UBP hükümetinin, tüm yerel kaynaklarla birlikte suyu tamamen özele devredecek anlaşmaya imza koyduğunu, UBP-DP hükümetinin de Ekonomik Protokolle birlikte Kıb-Tek, Telekomünikasyon Dairesi ve Limanları özelleştirmek istediğini kaydetti.

Ekonomik Protokol'de olumlu unsurlar olmakla birlikte Kıbrıs Türk toplumu açısından kabul edilemez maddeler de bulunduğunu, halkın özvarlıklarının devri ile yargıya yönelik müdahalelerin bunların başında geldiğini belirten İdris, "Kıb Tek ve Telekomünikasyon Dairesi 'özerkleştirilerek' toplumsal fayda sağlamak yerine, niye ısrarla özele devredilmek istenmektedir. Müzakere masasında Mağusa Limanı'nın uluslararası ticarete açılması konuşulurken niye ısrarla birilerine peşkeş çekilmek istenmektedir. Toplumu düşünmek bu mudur" diye sordu.

"Başımıza ne geldiyse..."

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın Meclis'te hükümet programı görüşülürken, "Gerekirse müşavir olacak" açıklamalarını değerlendiren Genel Sekreter İdris, ülkenin başına ne geldiyse bu gibi zihniyetlerden geldiğini kaydetti. Yüzlerce müşavir boşta dururken, siyasi çıkarlar uğruna yeni müşavirler yaratılacağını belirten İdris, devletin yeni müşavirleri kaldıracak gücü olmadığını ifade etti.

"Yapısal sorunların çözümü..."

İdris, yapısal sorunların çözümüne yönelik somut unsurlar içermeyen, muğlak ve ucu açık ifadelerle alelacele yazılmış olan hükümet programının, toplumun iradesini ve sorunlarını göz ardı eden, toplumsal sorunların çözümü yönünde gaile içermeyen bir zihniyetle yazılmış bir program olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk toplumunun özellikle son iki seçimde 'kökten değişim' ve 'kendi kendini yönetme' istencini net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten İdris, "Toplum, değişimi engellemeye çalışan tüm siyasilere gereken cevabı vermekte kararlıdır. Zaten bunun farkında oldukları için ısrarla erken seçimden kaçarak zorlama hükümetlerle yollarına devam etmek istemektedirler, ancak eninde sonunda toplumun karşısına çıkarak gereken cevabı alacaklardır" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.